17.8 C
Ljubljana
sobota, 29 junija, 2024

(EURO 2024) Slovenci na euru spisali zgodovino, angleški mediji razočarani nad svojimi

Piše: C. R., STA

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila v izločilne boje velikih tekmovanj, potem ko je v zadnjem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu z Anglijo igrala 0:0. Za nevtralne in angleške gledalce dolgočasna tekma, za Slovence pa tekma za v anale. Takšni so tudi odzivi na spletu.

Angleški mediji so bili razočarani nad novo bledo predstavo angleških nogometašev. Večina jih je sicer dodala, da so Angleži osvojili prvo mesto v skupini C, a so prav tako prikazali še eno precej skopo predstavo. Tako sta na primer precej objektivno zapisala na primer The Guardian in Sky Sports.

Medtem pa ostali tabloidni časniki in portali niso bili tako prizanesljivi. The Mirror je zapisal: “TOP OF THE FLOPS: Angležem žvižgali ob remiju v zadnji tekmi skupinskega dela”. Na naslovni sliki The Suna, kjer se nahajajo selektor Gareth Southgate in angleški nogometaši so zapisali “NEZANIMIVO”, sledi pa dolgi pod naslov: “Trije levi spet grozni, po neuspelem eksperimentu Southgatea z dolgočasnim remijem odnesli prvo mesto.”

Podobno so bili neposredni pri Expressu: “Medla Anglija proti Sloveniji remizrala brez golov, nezadovoljni navijači izrazili svoja čustva.”

So bili pa na drugi strani jasno slovenski mediji vzhičeni nad morda res ne najbolj zanimivo tekmo na tem EP. “Slovenska reprezentanca za zgodovino!!!!! Naši so v osmini finala Eura!” so zapisali na spletni strani Dnevnika. “Nič vel le sanje: slovenski zid neprebojen v Kölnu, osmina finala je tu,” pa se glasi naslov na spletni strani Večera.

Delo je citiral slovenskega kapetana in vratarja Jana Oblaka: “En cilj je izpolnjen, gremo naprej.” “Nogometno darilo na praznični dan: Slovenija v osmini finala!” medtem priše spletni portal MMC.

Podobno naslovi krojijo tudi vsebine pri Sportklubu (Piše se zgodovina: Slovenija prvič v izločilnih bojih), Sportalu (Slovenija je trpela, a je brez poraza v osmini finala!) in Ekipa24 (Tooooooo!!!! Slovenija je na Euru v osmini finala!).

Čestitke slovenskim nogometašem pa so bile prisotne tudi na družbenem omrežju X. “MI SLOVENCI” in “PONOS” je ob emotikonih na dveh objavah zapisala Nogometna zveza Slovenije.

“Na dan državnosti se piše zgodovina. #Slovenija gre naprej! Kakšna nepopustljivost NZS, iskrene čestitke! #srcebije” je ob sliki v slovenskem dresu pripisala predsednica republike Nataša Pirc Musar.

“Draga ekipa, državi ste poklonili najlepše rojstnodnevno darilo!! Čestitke za borbenost, odlično igro in uvrstitev v osmino finala. Slovenija diha z vami!” so zapisali na X profilu Vlade Republike Slovenije.

“Slovenija gre napreeej! Bravo fantje!!” so čestitali pri Košarkarski zvezi Slovenije. “Slovenia = svetovni športni fenomen,” pa se je oglasil nekdanji košarkar Boštjan Nachbar.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine