16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

27. krog tekme Aluminij-Domžale: Zaslužena zmaga Aluminija

Piše: Samo Vidovič

V prvi tekmi 27.kroga 1 SNL sta se v Kidričevem pomerila Aluminij in Domžale. Obe ekipi sta nastopili oslabljeni, brez nekaterih ključnih igralcev.

Aluminij je imel že na začetku tekme preko Pantalona in malo kasneje Kadrića priložnosti za vodstvo. Izkazal se je gostujoči vratar Mulalić. V 18 minuti pa je Kadrić pripravil strel Jakšiću, ta pa je z nizkim strelom s kakšnih dvanajstih metrov zadel za vodstvo domačih.

Do konca polčasa je bilo nekajkrat vroče pred domačimi vrati. Vendar do pravih zaključnih strelov oziroma priložnosti za goste ni prišlo. Pri domačih sta s streli od daleč poskušala Đerlek in Krefl, Mulalić je bil na mestu.

Drugi polčas smo gledali pritisk gostov, vendar zgoščene domače obrambe niso uspeli prebiti. Še najbližje izenačenju so bili v sodnikovem podaljšku. Podlogar je najprej s “škarjicami” za las zgrešil. Nato pa je s strani zadel levo vratnico domačih vrat.

Aluminij je zmagal z 1:0, zasluženo. Po daljšem času so njegovi igralci dali gol iz igre. Potem pa so z disciplinirano igro “izbojevali” zmago. Spet so odlično odigrali v fazi obrambe, najboljši gostujoči napadalec Kolobarić praktično ni imel priložnosti. Po dolgem času so na lestvici prehiteli Celje, ki igra jutri.

Domžalčani so danes po desetih tekmah brez poraza izgubili. Odigrali so najslabšo tekmo spomladanskega dela. Želja, predvsem v drugem polčasu, je sicer bila. Vendar je bilo v njihovi igri preveč osnovnih napak, napadalci so bili brez uporabnih žog. Zelo pa se je poznala odsotnost kreatorja igre Ibričića. Manjkali so njegovi značilni prodori in asistence. Poraz za njih seveda ni tragičen.

Jutri igrajo še Mura-Maribor ter Koper-Celje. V ponedeljek pa Gorica-CB24 Tabor. Tekma med Olimpijo in Bravom je preložena na april.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine