16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

Baletna predstava Hrestač – Božična zgodba v ljubljanski Operi

Piše: Jože Jan

V torek, 21. decembra ob 18.00 uri bo v Ljubljanski operi baletna predstava Hrestač – Božična zgodba. Predstava, ki je pravo doživetje za domišljijo vseh gledalcev, ja na odru SNG Opera in balet Ljubljana od premierne sezone 2002/2003 doživela že okoli 150 ponovitev in vedno znova do zadnjega kotička napolni dvorano.

V božični predstavi bodo nastopili baletni solisti in baletni zbor SNG Opera in balet Ljubljana, učenci Konservatorija za balet Ljubljana ter ženski operni zbor in orkester SNG Opera in balet Ljubljana. Scena in bogati kostumi Gledališkega ateljeja SNG Opera in balet Ljubljana in SNG Drama Ljubljana prihajajo iz spodnjesaškega državnega gledališča Hannover GmbH.

Hrestač – Božična zgodba v glasbi Petra Iljiča Čajkovskega in koreografiji madžarskega koreografa in režiserja Yourija Vámosa je očarljiva, vesela in pričakovanja zbujajoča predstava, ki občinstvu pričara decembrsko praznično vzdušje.

Baletno pravljico je zasnoval libretist Marius Petipa po Dumasovi adaptaciji Hoffmanove pravljice »Hrestač in mišji kralj«, režiser Vámos pa jo je nagradil z znano brezčasno »Božično zgodbo« Charlesa Dickensa. Baletna uspešnica je uprizoritev z globokim sporočilom, da človeka lahko osrečita tudi prijaznost in sočutje do drugih ljudi.

Hrestač – Božična zgodba se bo znova predstavila še 22, 23, 24, 27, 28 in 29. decembra.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine