11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 16 septembra, 2024

Olimpijska pariška tragikomedija se nadaljuje tudi na paraolimpijskih igrah: transseksualec nastopa v ženski konkurenci

Piše: G. B.

Slabovidna Italijanka – no, pravzaprav gre za Italijana – Valentina Petrillo je nastopila na paraolimpijskih igrah v Parizu in se je uvrstila v polfinale v teku na 400 m v kategoriji T12. Sprva so poročali, da naj bi bila prva transspolna paraolimpijka. A je bila to nizozemska atletinja Ingrid van Kranen, deveta v finalu meta diska na igrah v Riu de Janeiru leta 2016.

Kar ne bi bilo nič posebnega, če ne bi tudi tokrat šlo za izvirno moškega, ki nastopa v ženski konkurenci. Gre za moškega, ki je oče dvema otrokoma, kot atlet je osvojil 11 naslovov v moški konkurenci. Nato pa je leta 2019 spremenil spol, poroča dpa.

Na igrah v Parizu je na Stade de Franceu v teku na stadionski krog končala na drugem mestu, vendar je napredoval(a) kot šesta najhitrejša s časom 58,35 sekunde.

Skratka, škandali, ki smo jih videli že na olimpijskih igrah v Parizu, se nadaljujejo. Boksar oziroma boksarka Imane Khelif z zlato medaljo očitno dobiva nasledstvo. Povrh vsega pa so se nato še pojavile grožnje vsem, ki bi dvomili v njeno ženskost. Noro.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine