11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 16 septembra, 2024

Nogometna tekma 16.kroga prvenstva med ljubljanskim Bravom in CB24 Taborjem iz Sežane

Avtor: Samo Vidovič

V soboto se bo v Športnem parku v Šiški odigrala prestavljena tekma 16.kroga prvenstva med ljubljanskim Bravom in CB24 Taborjem iz Sežane. Gre za nekakšen uvod v spomladanski del prvenstva. Le ta se bo začel nekaj dni prej kot je bilo prvotno načrtovano, 20.krog oziroma prvi spomladanski se bo odigral že v sredo in četrtek. 

Tekma med Bravom, ki je osmi na lestvici in šestouvrščenim CB24 Taborjem ni odločujoča, je pa vseeno pomembna za obe ekipi. Bravo bi se v primeru zmage priključil Domžalam na petem mestu in ušel obema ekipama za njim, ki bosta spomladi poskušala uloviti osmo mesto in neposreden obstanek v ligi. Tudi v tekmo proti Gorici, ki jo igrajo v sredo, prav tako doma, bi z morebitno zmago šli polni samozavesti. CB24 Tabor pa bi se z zmago uvrstil v zgornjo polovico lestvice in bi v četrtek mirno šel na težko gostovanje v Mursko Soboto. Točka premikov na lestvici ne bi prinesla nobeni ekipi, le izenačili bi se z ekipama pred njimi.

Trener Brava Dejan Grabič, ki že četrto leto zelo uspešno vodi ekipo, je pred tekmo povedal naslednje:” V prvenstvo bomo vstopili z novo energijo. Konkurenca v moštvu je zaradi nekaj prihodov večja in igralce sili k temu, da na vsakem treningu in tekmi presežejo sami sebe. Vsi se zavedamo, da nas do uspeha vodi le ekipa-moštveni duh, odrekanje, disciplina in podrejanje skupnemu cilju. Pričakujemo izenačeno tekmo z visokim nabojem.”

Na drugi strani je direktor CB24 Tabor Davor Škerjanc za naš tednik izjavil:” Gre za prvo spomladansko tekmo, predkrog, težko je reči kaj se pričakuje. Pričakujem trdo tekmo, vremenski pogoji in igrišče bodo težki za igro. Upam, da bodo fantje fizično vzdržali, da ne bo poškodb. Potrebno je priti v tekmovalni ritem, v katerega sedaj zaradi kratkih priprav še ni bilo možno priti.”

Bravo se je v zimskem prestopnem roku okrepil predvsem v napadu, novi igralci so povratnika iz Belgije Milan Tučić in Mitja Križan ter Loren Maružin. Nov je tudi vratar Nino Irgolič, odšel je Michele Šego.

CB24 Tabor sta zapustila Mario Zebić in Mario Babić, po pol leta igranja v Avstriji se je vrnil obrambni igralec Antonio Azinović.

Tekma pomeni tudi debi za trenerja gostov Igorja Božiča, ki je prejšnji mesec postal glavni trener Sežancev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine