16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

Izpadel tudi Maribor

Piše: Samo Vidovič

Sinoči smo dobili še zadnjega polfinalista nogometnega pokala Slovenije. To so Domžale, ki so v Ljudskem vrtu premagale Maribor z 2:1.

Prvi zadetek so gostje dali v 33.minuti. Ibričić je mojstrsko izvedel prosti strel z leve strani. Vratar domačih Bergsen je strel  s parado poskušal obraniti, a je žogo napačno ocenil, poletel je v prazno, žoga pa je končala za njegovim hrbtom.

Drugega pa v 70.minuti, ko je po predložku Piška z desne strani in odboju od mariborskega branilca Geogijević z rezantnim diagonalnim strelom z dvanajstih metrov povišal vodstvo.

Mariborčani so sicer imeli nekaj priložnosti, vendar jim vse do 90.minute, ko je z lepim strelom z roba kazenskegaprostora zadel Sellouki, ni uspelo zadeti. V tretji minuti sodnikovega podaljška je Žugelj zapravil še zadnjo priložnost na tekmi.

Pred tem je bil za domače najbližje zadetku v prvem polčasu Kronaveter,  njegov strel z glavo je Husmani uspel odbiti z golove črte.

V drugem polčasu pa je Koderman zadel desno vratnico domžalskih vrat.

Domžalčani so se s pametno taktiko zasluženo uvrstili v polfinale. V Maribor se niso prišli branit, ampak z odprto igro dati gol več od nasprotnika. To jim je tudi uspelo, lahko so zadovoljni tako z igro kot rezultatom. Po izključitvi domačega branilca Martinovića v 82.minuti so se sicer nekoliko opustili, za kar bi lahko bili v končnici kaznovani. A tokrat se jim je izšlo.

Maribor je včeraj razočaral. Spet ni bilo prave igre, nekaj neizkoriščenih priložnosti pa ne more pokriti bledega vtisa. Po zadetku Selloukija so sicer pritisnili, vendar jim je zmanjkalo časa. Sedaj jim preostane le boj za naslov državnega prvaka. Poraja pa se vprašanje, ali ga je trenutna igralska zasedba sposobna osvojiti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine