17.1 C
Ljubljana
nedelja, 30 junija, 2024

Konec tedna bo v indonezijskem Lomboku nastopil tudi Tim Gajser

Piše: C. R., STA

Konec tedna bo v indonezijskem Lomboku na sporedu prva od dveh dirk svetovnega prvenstva v motokrosu na tem prizorišču. V Azijo se je kot vodilni v seštevku sezone podal slovenski zvezdnik tega športa Tim Gajser, ki ima pred zasledovalci v elitnem razredu MXGP že 34 točk naskoka.

 

Gajser je zmagal na zadnji dirki v Maggiori, s tem pa še povečal naskok v seštevku sezone. Izkoristil je tudi smolo svetovnega prvaka Španca Jorgeja Prada, ki je v drugi vožnji padel in ostal brez točk.

Po prvi polovici sezone, dirkači bodo v Indoneziji začeli drugi del, ima Gajser 511 točk, Prado pa 477. Tretji je Nizozemec Jeffrey Herlings s 440 točkami.

Drugi slovenski dirkač v elitnem razredu MXGP Jan Pancar, ki bo tudi nastopil v Indoneziji, na 15. mestu seštevka s 116 točkami. Tudi Pancar je v Italiji nastopil uspešno, saj je bil osmi in je izkupiček v SP povečal za 22 točk.

“Lepo je iti v Indonezijo, tam so navijači zelo čustveni in nas vedno zelo lepo sprejmejo. V Indoneziji sem že nastopal na številnih progah, upam, da bom tudi to v Lomboku dodal na seznam mojih zmagovalnih prog. Zadnja dirka v Maggiori je seveda pomenila veliko za mojo samozavest, vesel sem, da bom spet vozil in upam, da bom drugo polovico sezone začel na pravi način,” je za spletno stran svoje ekipe Honda dejal Gajser.

Ko so lani v tem prizorišču prvič nastopili na dirki za SP, Gajserja namreč še ni bilo v karavani, saj je še okreval po poškodbi. Letos bodo dirkače pričakale še zahtevne vremenske razmere, saj se po zadnjih evropskih dirkah, ki so bile precej deževne, zdaj obeta pravo tropsko podnebje s 30 in več stopinjami Celzija.

V Indoneziji sicer voznike čaka dvojček dirk, saj bo po nedeljski preizkušnji, ki bo imela ime VN Zahodne Nusa Tenggare, teden dni pozneje na vrsti še dirka za VN Lomboka.

Prva vožnja dirke za VN Zahodne Nuse Tenggare v Lomboku bo v nedeljo na vrsti ob 7.15 po slovenskem času, druga pa ob 10.10.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine