16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

15 let vokalne zasedbe Oktet 9

Piše: L. B.

Pri Vodnem stolpu v Celju bo v četrtek, 2. septembra 2021, ob 19. uri vokalna zasedba Oktet 9 obeležila 15-letnico svojega delovanja.

Oktet 9, vokalna zasedba nekdanjih dijakov Gimnazije Celje – Center (GCC), ki deluje v okviru društva alumnov GCC, letos praznuje svojo 15-letnico. Fantje bodo obletnico obeležili s poletnim koncertom pri Vodnem stolpu v Celju. Oktet 9 obljublja večer, poln spominov in glasbe, ki je najbolj zaznamovala njihovih prvih 15 let, tako na odrih Celja in Slovenije, kot tudi na turnejah, ki so jih vodile po vsej Evropi, pa v Avstralijo, na Kitajsko, Tajvan in v ZDA.

V vabilu so člani skupine zapisali takole: »Živimo v novi realnosti, kjer se zelena čez noč prelije v rdečo, odprto se zapre in dovoljeno postane prepovedano. V teh temnih časih se tudi radostni ljudje z iskrenimi nameni mimogrede ujamejo na birokratske limanice, zato smo se v Oktetu 9 odločili, da namesto pravega koncerta izvedemo zgolj generalko. Je bolj varno. V četrtek se bomo ob sedmih zvečer zbrali pri vodnem stolpu v Celju. Pokazali si bomo QR kode, nazdravili s kozarcem vode in zapeli kup starih s peščico novih, samo tako, za vajo. Pridite nas pogledat.« Vstop na koncert je prost. Če bo slabo vreme, koncert odpade.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine