16.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Za dobro Slovenije

Če da nam ne gre dobro, to ne pomeni, da se moramo s tem sprijazniti.

Še prav malo, pa se bo začel zadnji mesec v letu. To naj bi bil mesec obdarovanj, prijetnih praznikov in veselega druženja. A tak bo očitno samo za nekatere. Gospodarska klima v Sloveniji se je novembra znižala tako na mesečni kot na letni ravni. Na mesečni ravni se je vrednost kazalnika spustila za 1,7 odstotne točke, na letni pa za 7,6 odstotne točke, kažejo podatki državnega statističnega urada. To je že četrti zaporedni padec gospodarskega razpoloženja pri nas. Vrednost kazalnika gospodarske klime je bila novembra pri 2,4 odstotne točke. Nič kaj spodbudno … Povprečne državljane Slovenje pestijo visoki stroški, davki in majhni dohodki ter neugodna klima za podjetništvo.

Navadili smo se že, da imamo vsako leto Klic dobrote − dobrodelni koncert za družine v stiski, da je treba vsake toliko časa zbirati denar za katerega od hudo bolnih slovenskih otrok, ker mu starši ne morejo privoščiti zdravila, pa da je treba skozi življenje pomagati upokojencem z mizernimi pokojninami, in še in še. Pri tem mislim, da nas vse zgodbe o revščini in stiski, ki brodita po Slovenji, niti ne dosežejo. O kopici problemov poslušamo znova in znova, sledijo si novi in novi zapleti, in ko se zdi, da tonemo vse globlje, se sprašujemo, ali je mogoče, da razmere postanejo še slabše, kot so. In vedno znova dosegamo nove globine … So ljudje tako malodušni, da se jim niti upreti ne ljubi več?

Pred nekaj časa je divjal vihar zaradi RTV-prispevka: da ga ne bi smeli plačevati vsi, obvezno kot v prejšnji državi … In kaj se je zgodilo? Še vedno dobivamo vsi položnice domov in jih je treba hočeš nočeš plačati. Naslednji primer, ki je ravno tako žgoč že več let, so ilegalne migracije prek slovenskega ozemlja. Koliko davkoplačevalskega denarja, ki bi ga lahko porabili za Slovence v stiski in potrebi, je že bilo porabljenega za te ljudi, od katerih jih je ogromno zbežalo naprej v druge države Evrope?

Hkrati oblasti celo poskušajo prikrivati kazniva dejanja migrantov … Človek nima več volje naštevati naprej − takšnih in še hujših problemov ima Slovenija še več, na oblasti pa ljudi, ki jih ne rešujejo.

Če da nam ne gre dobro, to ne pomeni, da se moramo s tem sprijazniti in si nehati prizadevati za dobro Slovenije!

Zadnje novice

Nove prometne nesreče

Sorodne vsebine