3 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Vse skupaj nas mora resno skrbeti! Sloveniji grozi, da bo postala migrantski žep!

Slovenija in Italija bosta s prvim julijem začeli s skupnim patruljiranjem na mejnem območju, je v Rimu v soboto napovedal italijanski notranji minister Matteo Salvini. S slovenskega ministrstva za zunanje zadeve so ob tem sporočili, da bo izvedbeni sporazum o tem podpisan v teh dneh.

Vzpostavitev skupnih policijskih patrulj je ob vse večjem številu migrantov, ki z Balkana čez Slovenijo ilegalno prehajajo v Italijo, nespametno predlagal zunanji minister Miro Cerar. Notranji nadzor v schengnu je za Slovenijo nesprejemljiv, saj ubija duh schengna, evropsko povezljivost, notranji trg in štiri svoboščine, zato si je treba prizadevati, da nadzor na notranjih mejah ne bo potreben, je pred tedni pametoval Cerar.

A njegov predlog gre v smer, ki je v nasprotju z duhom schengna. Namesto da bi slovenska vlada s policijo in vojsko bolje zavarovala slovensko-hrvaško shengensko mejo in ustavila nezakonite migrante, jih bodo slovenski policisti skupaj z italijanskimi ustavljali na meji med Slovenijo in Italijo, kar pomeni, da bodo za Avstrijo notranji nadzor proti Sloveniji začeli izvajati tudi Italijani, in to skupaj z našimi policijskimi enotami.

Mešane slovensko-italijanske policijske patrulje bodo v ponedeljek začele nadzorovati mejo med državama. Izvajanje patrulj se bo v skladu s sporazumom, ki sta ga podpisali državi, zaključilo 30. septembra letos, so danes povedali na generalni policijski upravi. Predvidene so štiri patrulje na teden, tri na slovenski in ena na italijanski strani. Italijanski notranji minister Matteo Salvini je sicer v četrtek dejal, da bo Italija na meji s Slovenijo, če mešane patrulje ne bodo preprečile nezakonitih prehodov meje, postavila fizične ovire.

To lahko pomeni, da se bo tudi Slovenija začela spreminjati v migrantski žep, kot se to že dogaja Bosni. Takšna norost brez primere je mogoča samo pod levičarskimi vladami. V tem trenutku je to vlada Marjana Šarca, v kateri je notranji minister Matjaž Poklukar, ki ni kos situaciji, ministrer za obrambo pa Karl Erjavec, ki skupaj z ekstremistično Levico razgrajuje Slovensko vojsko ter blati enega najbolj sposobnih častnikov SV brigadirja Miho Škerbinca. Koordinator Levice Luka Mesec pa se hvali, kako so preprečili nakup oklepnikov za SV. Hvali se torej z dejstvom, da SV vojska ostaja »gola in bosa«.

Ob tem se lahko tolažimo vsaj s tem, da smo imeli v času osamosvajanja pred osemindvajsetimi leti na oblasti sposobno desnosredinsko Demosovo vlado in ministra za notranje zadeve Igorja Bavčarja ter za obrambo Janeza Janšo, ki sta uspešno vodila slovenske oborožene sile ob agresiji JLA. Si predstavljate, da bi imeli takrat na tem mestu Poklukarja in Erjavca?

Zadnje novice

Sorodne vsebine