10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Shod za boljšo Slovenijo

Da je v Sloveniji nujno potreben civilni upor v slogu »rumenih brezrokavnikov« v Franciji, sem zapisal že kar nekajkrat. In tudi razlogov je vse več. Dogajanje v zdravstvu meji na burlesko – tako rekoč hkrati z medijskimi napadi na poslanko Jelko Godec, ki raziskuje zdravstveno mafijo, je v javnost prišla tožba ljubljanskega UKC proti zdravniku Blažu Mrevljetu, ki je vplival na znižanje cen preplačanih žilnih opornic, češ da je žalil ustanovo – pa čeprav ji je prihranil več milijonov evrov. Seveda je treba k temu dodati tudi skupno 45 milijonov evrov odpisanega dolga Jankovićevega družinskega imperija, medtem ko RTV Slovenija išče nove vire financiranja pri imetnikih mobilnih telefonov, tablic in računalnikov, ponuja pa slaboumno režimsko propagando, ki ji tu in tam doda še kakšen figov list, da vse skupaj ne bi bilo videti preveč kičasto.

Da, to je resnična podoba tranzicijske Slovenije, ki ima na oblasti pozni komunizem pod masko simulirane demokracije: vladavina gejevskega in kokainskega lobija, politično zaščitenih gangsterjev, ki so na kant spravili številna podjetja, mnoge delavce pa na socialni rob, pa seveda dobičkarjev, ki služijo na račun bolnikov. In seveda boste rekli: poglejte, kaj sta nam prinesla demokracija in kapitalizem. Ne, dragi moji – mi pravega kapitalizma nimamo, imamo pa tovarišijsko-mafijski kapitalizem, katerega sledovi vodijo na Kemijski inštitut. Ta sprega pa uspeva zato, ker imamo Slovenci zelo visok tolerančni prag in ker se radi tolažimo, češ, saj je hudo, a lahko bi bilo veliko huje.

Shod 10. oktobra je nujno potreben. Upam, da bo hrupen in da si bomo vsi udeleženci postavili visoke ambicije. Ne moremo se zadovoljiti samo z odstopom vlade, če potem botri postavijo še slabšo različico. Zato upam, da bo shod presegel politično korekten nivo Odbora 2014. Slovenija potrebuje močan civilni upor. Vse drugo je balast.

Shod 10. oktobra je nujno potreben. Upam, da bo hrupen in da si bomo vsi udeleženci postavili visoke ambicije. Ne moremo se zadovoljiti samo z odstopom vlade, če potem botri postavijo še slabšo različico.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine