12.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Prosti strelci? Ne, to so profesionalci!

Skoraj ne mine več slovenski kulturni praznik brez kakšne neokusne provokacije. V preteklosti podelitev Prešernovih nagrad z rezanjem zastave in dojenjem psa, tokrat pa s proslavo, kjer je vidno vlogo odigral Robert Pešut-Magnifico z glasbeno interpretacijo nekaj, kar naj bi bila Prešernova pesnitev, čeprav v resnici ni. Po zadnjih dveh dogodkih – najprej z »umazanimi živalmi« in nato s prečrtanim križem v parlamentu – lahko rečemo, da je snovalcem levičarske kulturne hegemonije uspel še en veliki met.

 

Seveda je bilo jasno, da bodo Magnificovemu »performansu« v dvorani ploskali, čeprav je vprašljivo že to, zakaj se na neko kulturno prireditev na najvišji ravni vabi nekega predstavnika popkulture, ki morda niti ne čuti pripadnosti narodu in njegovi kulturi. Ni pa znano, ali je kateri od neposrednih udeležencev v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, tega osrednjega hrama slovenske kulture, vstal in odkorakal iz dvorane. Morda bi to lahko storil vsaj ljubljanski nadškof, če že še kdo drug.

Toda bodimo iskreni – vse te provokacije, ki se vrstijo, imajo točno določen namen, to pa je sprožitev kontrareakcije, ki jo nato izkoristijo za svoj lasten interes. Ne verjamete? Denimo, kazenska ovadba proti poslancu Primožu Siterju (Levica) zaradi sporne majice skoraj zagotovo ne bo procesirana že zaradi dejstva, da poslancu pripada imuniteta. Učinka torej ne bo imela, razen tega, da jo bodo nosilci levičarske propagande zlorabljali v smislu, poglejte jih, kako podpirajo svobodo govora – vse drugačne bi najraje kar zaprli.

Tu se seveda vidi, da so vse te provokacije očitno zelo dobro načrtovane in tudi skrbno odmerjene. Ne izvajajo jih amaterji, ki imajo slučajno pet minut časa, pač pa dobro izurjeni in še bolje plačani družbeni »influenserji«, ki so v tem primeru orodje – namreč, orodje za ohranjanje takšnega družbenega vzdušja, ki bi že vnaprej preprečilo morebitne politične spremembe. Javnomnenjski inženiring je namreč odlično sredstvo, kako pod plaščem demokracije še naprej izvajati »socializem po meri ljudi«. Kako mehanizem deluje, vidimo prav zadnje dni: mainstream mediji se praktično ves čas ukvarjajo z domnevnim pranjem denarja z Madžarske preko opozicijskih medijev in verjetno bodo v naslednjih dneh objavili še kakšno »insajdersko« novičko, da je ta denar pritekal na račune neonacističnih organizacij. Seveda je jasno, da za svoje trditve nimajo nobenih dokazov, zato pa toliko bolj zgovoren njihov molk v primeru pranja iranskega denarja preko NLB – kjer dokazi tudi obstajajo.

In tako kot že nekajkrat moram tudi tokrat opozoriti na lahkomiselno podcenjevanje vloge Milana Kučana, ki se verjetno glasno krohota ob izrečenih mislih »desnih«, češ da je povsem izgubljen in senilen starec, ki je izgubil razsodnost. Toda veliki »ajatola« v resnici zelo dobro ve, kaj se dogaja, in v skladu s tem tudi ukrepa. Navsezadnje se je veliko naučil v času, ko je bil še vodja komisije za psihološko-propagandno dejavnost v ZKS. Zato tudi dobro ve, kakšen učinek ima lahko vnaprej zrežirana provokacija. Ta dejstva velja upoštevati zato, da ne bo po lahkomiselnemu triumfiranju pomladne strani sledil jok in škripanje z zobmi, češ kako to, da tega že nismo prej vedeli.

In kdor verjame natolcevanju režimskih medijev, da se je Kučan s spremstvom, v katerem je bil tudi pomemben član Foruma 21 Slavko Pregl, pri predsedniku republike Borutu Pahorju oglasil zaradi položaja slovenske knjige, ta resnično nima pojma o slovenski politiki. Kajti kakovost izdelka ni odvisna od tega, kakšna je njegova embalaža. Zato tudi zvezdniki, od Magnifica do »milijonarja« Bobovnika, niso neki prosti strelci, pač pa profesionalci, ki prevzamejo vlogo žrtvenega jagnjeta. Ker so pač tarče kritik peščice »hudobnih desničarjev«, kar seveda spomni ostalo javnost, da volk dlako menja, nravi pač ne. In da naj ne pozabi na to, da »ta črni« predstavljajo trajno nevarnost, saj nam bodo vzeli otroke in penzije, pa še verouk v šole bodo uvedli. Vsaj tako nam sporoča lokalna gostilniška propaganda…

Zadnje novice

Sorodne vsebine