13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Pavel Ferluga: Bolestna želja po oblasti

Dr. Maja Sunčič, ne bila »ona«, da ne bi dajala v isti koš »bolestnih« in »ne-bolestnih« oblastiželjnih politikov. Vprašam se, zakaj je njeno pojmovanje vseh političnih akterjev na isti ravni brez kritičnega obravnavanja, ker nedvomno je merodajno, da se kritično analizira tudi miselnost le teh, po njih obnašanju v pretekli praksi političnega in miselnega delovanja. Vse njene dosedanje kolumne so karakterizirane v želji, da istoveti vse vidne politike, desnega in levega predznaka, kot ekvivalente v deleternem delovanju dosedanjih vladnih trendov. Še več, naravnost bolestno je njeno prizadevanje, da postavlja Janšo v bok socialističnim veljakov, češ, da so vsi istega ideološkega gnezda. Čudim se takemu populističnemu pristopu, ki je všečen bolj plehki miselni sposobnosti večine proletarskih absolventov »tršic«, ki si tako utrjujejo prepričanje »vsegliharstva«, kar ne more biti pogled zares »intelektualne sfere« razmišljajočih. Zares se čudim njenemu doktoratu, da ne premore objektivne kritike po meri elitne misli, ne pa le proletarske.

 

Najprej očita Janši dvoličnost na podlagi odnosov s Hrvaško, kar je primitivno zavajanje za neuko množico, prav v stilu socialističnega agitpropa. Vpleta migracijski problem z medsebojnimi odnosi sosednje države. Nič ni protislovnega, da v tem momentu se podpira zaprtje meje s Hrvaško, glede na nujnost preprečevanja divjega nelegalnega prestopa meje migrantov in nuje, da po sklepih EU se uredi tudi hrvaška meja po postulatih schengenske meje članic skupnosti. Sta dve različni nuji, ki so bolj kot upravičeni v divjem prihodu barbarov moderne dobe. Je čisto normalno, da schengenska meja je najbolj občutljiva prav v državah zunanjega obroča skupnosti, ne pa notranjega. Kje vidi tu »dvoličnost« desne politike? Pa tudi njena logika šepa, češ, da bi pri ne-vstopu schengenske meje na Hrvaškem, sledilo istočasno polnjenje »žepa« v Sloveniji, čeprav vstop .Schengen popolnoma preprečuje, če je, seveda, strokovno ciljno izvajan.

O vlogi Janše, kot »anti Šarca«, je celo bolj zabitim jasno, da je to jalovo primerjanje, ker že sama nastavitev Šarčeve vlade je bila ekskluzivno »ANTI JANŠEVSKA« in to po odkritem priznanju vseh levih akterjev, zato te njene namerne zlobe ne niti vzamem v poštev. Kdo pa je bolj »anti-Šarec« danes, če ne prav koalicijski partnerji? Tega dejstva, seveda, naša »aparatčik« namerno ne upošteva. Saj, končno, tudi sam se strinjam, da glede nacionalne politike, so Hrvati znatno boljši od slovenske, ki sploh ni nacionalna, ampak še vedno SOVJETSKA (Stalin-Putin-Titovska), ki nima NIČ z realnim nacionalnim interesom. Bo tudi mene označila za pro-Hrvata? O neuravnovešenosti dosedanjih slovenskih politikov, mislim, da prav Janša izstopa nasprotno, ker neuravnovešenost je eklatantna pri LEVICI (vseh socialistično mislečih), ker sloni na ideološki podlagi nikakor ne narodnjaški (nacionalni). Neuravnovešenost ima matrico v pogoreli ideologiji socializmov in nikjer drugje. Pluralna demokracija nenasilnih desnih strank, je edina pot napredka. LEVICA je do sedaj vladala lahko le z »skrajnim nasiljem«, kar je povzročilo tudi njeno naravno »sesutje«, brez intervencije desnice. Danes označujejo nekateri »zares Idioti«, da je nasilje na t.i. skrajni desnici, ki je v bistvu NI ! Razni Le Pen, Macron in laška »skrajna desnica« so v bistvu NACIONAL-SOCIALISTI in zato fašistoidni, ker fašizem je bil že v izvoru čista nacionalna levica (socializem). Socialistična internacionala je pozdravila njegov nastanek – pozabljate? Vsi socializmi, naj imajo še tako zavajajoča imena, sledijo Marxizmu-Leninizmu-Titoizmu etc.. Rabite dokaz? Berite avtorje,najprej verni komunisti, ki so spoznali komunizem do obisti in vam bo takoj vse jasno. Če bi Janša bil to, kar Sunčičeva sklepa, bi se poslužil tudi »bolestnih metod enoumja« za dosego oblasti. Tudi demokrati (desnica) so si želeli oblast, ampak na drugi način, ki ga Sunčičeva ne pozna in niti ne obravnava! De Gasperi, Kohl, Pučnik, Adenauer, Genscher, Andreotti idr., zanesljivo se niso posluževali »bolestne želje po oblasti« z metodami genocida, kot so to delali zločinci leve ideologije socializmov, ki so še danes nelegitimno legitimirani in sedijo v našem (in EU) parlamentu, kar je tista komponenta, ki podpira terorizem, kot sredstvo za NELEGITMNO BOLESTNO OBLAST. Danes je bolj kot jasno, da prav v EU prevladuje popustljivost socializmom (razen Višegrajcev), ki so notorično promovitelji »nasilnega prevzema oblasti« za uvedbo »proletarskih diktatur brez verstev s pomočjo vere v Alaha« in uničenje intelektualnih Vrednot Krščanstva (ne le kot vere, ampak kot nositelja kulture moralno etičnega prosvetljenstva, kjer ni nujno biti konfesionalni vernik –v razliko s srednjeveško primitivno miselnostjo Islama).

Dulcis in fundo, je njeno videnje Janševega »salto mortale« glede politike Banke Slovenije (krediti) in to na podlagi twita »Po enem letu španovije je tudi lajku jasno, da med ekonomskim znanjem Luke Mesca in Marjana Šarca ni nobene razlike«. Kje je tu potuha Banki Slovenije, ali dvoličnosti? Sem tak bebec, da tega ne opazim? Čeprav ne odobravam manevra Banke Slovenije, moram priznati, da nima druge pomoči, če hoče vztrajati na dvolični politiki do kreditojemalcev (prve »Janković in podobni« in ostalih kategorij) (Sic!). Na kratko. Bolj kot razvidno je, da Reporter se je izneveril njegovi predhodni demokratični drži brez »favoriziranja« negativne ideologije levice, zato je postal dvoličen z, na eni strani dobrimi časnikarji in kolumnisti Turk, Pezdir idr), na drugi pa »aparatčiki« alla Kršinar in Sunčičeva s soglasniki (novinarji), ki sta bolj kot jasno le »agitpropovski peresi«, všečni degenerirani ideologiji LEVICE (vseh Socializmov) na škodo demokratičnega nenasilnega pluralizma DESNICE. Popravite me, če se motim, glede na zgodovinska dejstva in negativizem, ki se dnevno širi v današnji ne-lustrirani Sloveniji, kjer pretekle strupene usedline plavajo še vedno na vrhu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine