18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Migranti, peta kolona in pljuvanje v ogledalo

Če ste, drage bralke in bralci, opazili, do nedavne ugrabitve 79-letnega Belokranjca skoraj nismo imeli primera, ki bi zaradi migrantov dvignil na noge celo Slovenijo. Celo uboj policista z mačeto je dokaj hitro utonil v (kolektivno) pozabo. Vlomi, pretepi in podobni dogodki – vse to smo Slovenci sprejemali kot nekaj, kar že tako ali tako poznamo.

 

A relativno obdobje miru, ki smo ga bili deležni od prvega migrantskega vala dalje (septembra 2015), je sedaj nepreklicno mimo. V tem tednu sta dva dogodka povsem izbila sodu dno – najprej incident v azilnem domu na Viču, potem pa še povsem mafijska ugrabitev v Beli krajini. In seveda ni potrebno biti doktor znanosti, da ne bi vsega tega povezali z dejstvom, da v našo državo s pomočjo tihotapcev prihaja vse več ilegalnih migrantov, ki praviloma zaprosijo za azil.

In kaj smo doživeli potem? Najprej je policija dogodek v Beli krajini potrdila in s tem postavila na laž tiste, ki so takoj začeli s teorijami zarote, da so si to izmislili »Janševi mediji« zaradi bližine volitev. S tem je bil poskus, da bi dogodek trivializirali in marginalizirali, že vnaprej onemogočen. Vendar pa so hkrati tako na policiji kot Šarčevi vladi pohiteli s pišmeuharskimi izjavami, češ da policija situacijo obvladuje, da je Slovenija varna država in da bodo naredili vse, da bo takšna tudi ostala. No, o tem, da je meja s Hrvaško prepustna kot švicarski sir in da so storilce kaznivega dejanja ugrabitve aretirali šele italijanski (in ne slovenski) varnostni organi, pa seveda nič.

Seveda pa bode v oči predvsem to, da migranti dejanj praviloma ne počnejo sami od sebe, ampak ob pomoči domače »pete kolone«, s tem pa mislim predvsem na nevladne organizacije. Ena od njih (Pravno-informacijski center) je preko svoje predstavnice celo javno priznala, kako migrantom pomaga pri ilegalnih prehodih meje. Seveda to ni kaznivo, gre namreč za humanitarno pomoč, kajne? Morda bi lahko povprašali tudi po tem, kdo so bili tisti Slovenci, ki so pomagali ugrabljati 79-letnega vinogradnika – bojda so bili arheologi (lahko da so res bili, razen če gre za kakšne namišljene »jedrske fizike«), ki so nesrečnega možakarja hoteli najprej celo vreči v Kolpo. Bomo torej kdaj izvedeli, kdo so bili pomagači pri tem dejanju? Je bila morda vpletena mafija in so migranti tu igrali le vlogo pomočnikov, če vemo, da se preko migracij izvaja transport drog na zahod Evrope?

Pomenljivo pa je, da se vse to dogaja v tistem delu leta, ko se število dogodkov orgazmičnega praznovanja rdeče revolucije močno zgosti. Kot ponavadi na tovrstnih izrojenih manifestacijah ves čas lahko poslušamo o »domačih izdajalcih« in podobno. Vendar je to približno tako, kot bi se postavili v ogledalo in pljuvali vanj, ker ne bi prepoznali – sebe. Namreč, nobenega dvoma ni, da so prav ljubitelji rdeče zvezde dejansko največji zagovorniki uvoza ilegalnih migrantov, za katere varnostni strokovnjaki svarijo, da predstavljajo sredstvo hibridnega vojskovanja. In kaj je pomoč pri ilegalnih migracijah drugega kot kriminalno dejanje ter veleizdaja? In ne pozabite: vsi ti petokolonaški narodni izdajalci, ki se ponašajo z rdečo zvezdo, se obilno financirani z davkoplačevalskim denarjem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine