4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Mazaška akcija ali načrtna provokacija?

Današnja akcija posameznika ali skupine njih, v kateri so po Ljubljani z rdečo barvo popisali in porisali pet spomenikov totalitarizmu in kipov zločincev, ki ta režim predstavljajo, je lahko svojevrsten odgovor levim političnim oblastnikom, da je čas za njihovo odstranitev, po vzoru drugih demokratičnih držav, ali pa gre za nekaj povsem drugega – za provokacijo.

Levi politiki in njihovi predstavniki, danes na glas kričijo o sovražnem dejanju, o napadu na zgodovino naroda in podobne norosti.  Zdi se, da so nekaj takega na levem političnem polu prav nujno potrebovali, da bi lahko za to obtožili politično desnico. Toda kdo je to storil?

Mojo pozornost je pritegnil twitt Tomaža Štiha – znanega pod vzdevkom »Libertalec«. Takole je zapisal:

https://twitter.com/Libertarec’, ‘Libertarec‏ @Libertarec’]);” href=”https://twitter.com/Libertarec”>Libertarec‏ @Libertarec Na dan je prišlo, kdo je vir fotografij olepšanih totalitarnih malikov v Ljubljani. Verjeli ali ne, medijem jih ni posredoval nihče drug, kot služba za odnose z javnostmi SD. : ob pravem času na petih pravih mestih, hitrejši od novinarjev, hitrejši od policije: 1:33 PM – 3 Jul 2019

Če podatek drži ali ne, ne vem, vem pa, da sem njegovim zapisom lahko, vsaj do sedaj zaupal, zato nimam nobenega razloga, da ne bi verjel tudi temu zapisu.

Če je torej prav služba za odnose z javnostmi Socialnih demokratov, tista, ki je v medije prva  poslala omenjene slike, potem je stvar precej jasna. Poglejmo nekaj okoliščin:

  • Da je do akcije prišlo v bolj ali manj temni noči je precej verjetno.
  • Da je v Ljubljani vsako noč kakšen ducat, ali celo dva, policijskih patrulj tudi vemo.
  • Da je spomenik revoluciji, ki je bil tudi popisan, le dobrih 50 metrov od Državnega zbora, kjer noč in dan patruljira uniformiran policist tudi vemo.
  • Da je spomenik Kidriču, ki je bil tudi popisan, skoraj na dvorišču predsedniške palače, kjer noč in dan patruljira uniformiran policist tudi vemo.
  • Da je mimo teh popisanih spomenikov vsaj v jutranjih urah šlo na stotine ljudi je tudi jasno.
  • Da je bilo med njimi tudi nekaj novinarjev, policistov in kriminalistov, ki so hiteli v službo je tudi bolj ali manj jasno.

Kako je torej mogoče, da so prav pri SD prvi, pred policijo in stotinami ljudi, poslikali te popisane in porisane spomenike totalitarizmu in zločincem, ter jih poslali medijem? Kakšen interes so imeli? No, kakšen interes so imeli vemo, kako pa so tako hitri, natančni in uspešni pa lahko le sklepamo. Ostane le še vprašanje zakaj so slike poslali medijem (pa le izbranim) in ne policiji, če menijo, da gre za kaznivo dejanje?

(vir: http://www.vinkogorenak.net/)

Zadnje novice

Sorodne vsebine