19 C
Ljubljana
sreda, 22 maja, 2024

Levičarji že celotno zgodovino drugim očitajo tisto, kar sami intenzivno počnejo

Veste kaj je putamen? Del možganov, ki sicer nima posebne specializacije, opravlja pa številne funkcije. Med drugim vključuje vezje, ki je odgovorno za čustvo sovražnosti. Se pravi nekaj, proti čemur naj bi danes protestirala samooklicana civilna družba. Seveda bi levičarski aktivisti radi povsem izkoreninili sovraštvo, da bi se potem imeli vsi radi, da bi zajčki barvali pirhe, se lisica igrala s kokošmi, Maja Smrekar v miru dojila psa, svizec pa zavijal čokolado. Še prej je, kakopak, treba opraviti s putamenom, zato bi levičarji najrajši videli, da bi ga vsem ljudem kirurško izrezali. Nato bi bili vsi srečni, vsi bi bili lepi, nihče ne bi delal ničesar, živeli bi kot v pravljici. A na tej točki nastopi huda težava.

Če dobro opazujete, vašemu budnemu očesu najbrž ni ušlo, da ima večina ljubečih levičarskih aktvistov težave z gibanjem: gibljejo se upočasnjeno, amplituda in zaporedja gibanja niso naravna, nadzor nad motoriko je obratno sorazmeren s fizičnim naporom. Zakaj? Putamen je namreč zelo pomemben tudi za nadzor vrste človekovih motoričnih sposobnosti. A ker je putamen hkrati odgovoren za čustvo sovražnosti, aktivisti pa so polni ljubezni, telo misli, da ne potrebuje putamena. Zato očitno ta počasi odmira. Povedano drugače. Z levičarskimi aktivisti bo prej ali slej opravila narava, ker so napaka v evoluciji. Ker ne bodo več poznali sovražnosti, ne bodo več potrebovali putamena. In ker ne bo putamena, bodo lepega dne obsedeli in se ne bodo mogli več gibati. Niti govoriti ne bodo mogli več, še manj delati grimas, ko bodo pomislili na desnico. In takrat si bo človeštvo lahko oddahnilo.

Sovraštvo ima levica za zlobno strast, ki bi morala biti v »boljšem svetu«, karkoli že to pomeni, izkoreninjena. Znanstveniki se s tem ne strinjajo. Sovraštvo je precej podobno čustvo kot ljubezen, s to razliko, kot ugotavljata profesorja Zeki in Romaya z univerze v Londonu, da je sovraštvo racionalno, ljubezen pa ne. Ste že slišali smučarja, ki bi rekel, da se je z ljubeznijo lotil steze? Ali ste ga morda večkrat slišali, da je šel na progo jezen? Pomislite samo, kdaj je bila Tina Maze najboljša? Ko je bila jezna.

Sleherniki sovražimo, ali če hočete diskriminiramo, vsak dan. V trgovini, ko se odločamo med izdelki; v restavraciji, ko se odločamo, kaj bomo jedli; med ljudmi, ko se odločamo, koga bomo imeli za prijatelja. A dajmo “hec” na stran, čeprav te zadeve znanstveniki raziskujejo z vso resnostjo.

Levičarji že celotno zgodovino drugim očitajo tisto, kar sami intenzivno počnejo

Težava levice je, da ne pozna razlike med čustvoma. Če opredelimo sovraštvo kot čustvo »proti« nekomu ali nečemu, je potemtakem ljubezen čustvo »za« nekoga ali nekaj. In ravno zato bo današnja levičarska prireditev pravzaprav manifestacija izrazite sovražnosti, saj je njihova največkrat uporabljena beseda »proti«: proti SDS, proti Janezu Janši, proti desnici, proti SLS, proti, proti in tako naprej. Pravzaprav je biti »proti« glavni levičarski modus operandi. Na volitvah vedno glasujejo proti nekomu, medtem ko desnica vedno glasuje za nekoga. Zato se človek vpraša, kdo je pravzaprav sovražen: ali Filip Muki Dobranić, ki je eden od organizatorjev današnje manifestacije, kateri ustrahujejo volivce pred Janezom Janšo, »orbanizacijo« in nazadnjaško desnico ter bodo protestirali (???) »proti«, ali SDS, ki volivce nagovarja z »za«. Pravzaprav je edina predvolilna agenda levice ta, da so »proti«, kar po definiciji pomeni sovražnost. Razlika med levimi strankami pa je samo v tem, kdo bo SDS označil bolj za ksenofobno, rasistično in nestrpno. In levičarji so bili vedno manipulatorji; drugim so pripisovali tisto, kar so sami počeli in še vedno počno. Uporabljali so in še uporabljajo štiri tehnike.

Prva je ustrahovanje z agresijo. Levičarji strašijo pred zmago desnice. Najboljši primer tega je zapis vidnega člana Socialnih demokratov, češ da je najbolj racionalna odločitev volivca ta, da bo dal na volitvah glas za SD. V nasprotnem primeru bo volivec preveč časa preživel na protestih proti vladi Janeza Janše. Povedano drugače: Uroš Jauševec je volivcem sporočil, naj si ne drznejo glasovati za desnico, ker bo potem levica izzvala kaos in nasilne proteste.

Ignorirajte mojstre manipulacije in laži
Druga tehnika je razveljavitev. Če bo na volitvah zmagala desnica, bodo volitve neveljavne. To je sporočil že tednik Mladina, češ da bodo pristojni organi volitve razveljavili, ker naj bi bilo sporno financiranje predvolilne kampanje. Mladina volivcem torej sporoča, naj ne glasujejo za desnico, ker bodo (njihovi?) sodniki tako ali tako razveljavili volitve v primeru zmage SDS. In ko bodo to naredili, bo levica volivcem blagohotno sporočila: “Dobrodošli nazaj v naš okvir.”

Tretja tehnika je laskanje. Levica volivce nagovarja, da je modni trend glasovati proti Janezu Janši, da je glasovanje za levico znak inteligence in naprednega razmišljanja. Torej, kdor voli za levico, ki ob laskanju ne nudi prav nikakršnih argumentov, dela dobro. Zadnja tehnika pa je vzpodbujanje motenj v življenju. Vse kar se slabega volivcu v njegovem življenju zgodi, je kriva desnica, še posebej Janez Janša. Če se volivcu kaj slabega zgodi v času vladanja levice, je spet kriv Janša. Kajti če bi on vladal, bi bilo še slabše, tako pa je leva vlada preprečila, da je slabo postalo slabše.

Da bi se izognili manipulacijam, naredite, prosto po Danu Munru, tri korake. Prvič, ko boste slišali govoriti levičarje, vedno in povsod domnevajte, da manipulirajo z vami. Drugič, zmanipulirati vas je lahko samo v primeru, ko hkrati vplivajo na vaša čustva, zato ohranite racionalnost. Tretjič, če ste v dvomih, jih vprašajte. Ko se bo laskanje premaknilo na polje zastraševanja, boste vedeli, da skušajo z vami manipulirati.

Jože Biščak

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine