17.1 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Jože Mlakar o kongresu SD: Mitja Ribičič naj jim bo zgled zgled ekološke odgovornosti

Komunistični dediči, ki so začasno prevzeli naziv Socialni demokrati, pogosto menjajo barve. Najprej je dolgo vladala rdeča barva, ko je Milan Kučan izrekel znamenito frazo »Evropa zdaj«, so se ogrnili v modro, potem v skladu s svetovnim trendom v rožnato in mavrično, sedaj, ko jih je navdihnila Greta Thunberg, pa v zeleno. Na kongresu stranke v Velenju so izjavili, da je že sam kongres dokaz, da bodo zgradili zeleni, ambiciozen in socialno pravičen dogovor za Slovenijo in Evropo.

 

Mitja Ribičič naj jim bo zgled zgled ekološke odgovornosti

Z velikimi idejami se bodo lotili velikih projektov. Čim prej bodo zaprli TEŠ 6, ki so jo ravnokar zgradili. Opazili so namreč, da izloča ogljikov dioksid. Novo je tudi odkritje, da se Zemlja segreva, da izginjajo rastlinske in živalske vrste, da (nekdo) pospešeno uničuje naravne vire. Najbrž tudi pitno vodo, ki jo bodo ob Savi blizu Ljubljane obogatili z gnojnico. Ampak lokalni problemi, ki zadevajo samo nekaj kmetov, niso svetovni. Mi moramo namreč najprej pomesti pred ameriškim pragom, ki je onesnažen s Trumpovim konservatizmom. Za zgled, da smo sposobni uresničevati svetovne okoljske probleme, bomo ozelenili Saleško dolino in zato, kot se spodobi, porabili 3 milijarde evrov. Naj se ve! Za Slovenijo, ki je ob vsej okoljski ihti vedno bolj umazana, ne bomo imeli časa. S tem naj se ukvarjajo lokalci in ruralci.

S tem nekoliko ironičnem povzetku dogajanj na kongresu Socialnih demokratov, hočem reči, da so naši levičarji spočeli novega ideološkega spačka. Glede naravovarstvene zavesti imajo današnji Socialni demokrati lep zgled v izjavi nekoč visokega komunističnega veljaka Mitje Ribičiča. Ko je prišla na dan novica, da so pri Podutiku partizani pobili nekaj svojih nasprotnikov in jih plitvo zagrebli v zemljo, čez pa položili betonsko ploščo, je Ribičič kot zgled ekološke odgovornosti povedal, da saj so kraj sanirali, ker bi sicer razpadajoča trupla onesnažila vodo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine