0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Jože Biščak v uvodniku Demokracije: Društvo ljubiteljev manga

ZDA so v zadnjem letu ustvarile dodano vrednost v višini 780 milijard ameriških dolarjev. Resni ekonomisti so si večinoma enotni, da je to posledica deregulacije in davčnih rezov ameriškega predsednika Donalda Trumpa. A takih analiz v slovenskih medijih ne boste brali, v Demokraciji piše Jože Biščak.

Povsem logično: če bi priznali uspeh Trumpa, da davčni rezi spodbudijo gospodarsko rast ter da postavljanje svoje države in naroda na prvo mesto prinaša blaginjo, potem bi morali opozarjati, da se Sloveniji ob morebitni vzpostavitvi koalicije kikiriki (5 + Levica) obeta venezuelski scenarij z “mangom na sto in en način”. To bi prisililo politične stranke, ki so ohranile delček trezne glave, k oblikovanju desnosredinske koalicije z relativnim zmagovalcem volitev, se pravi s SDS.

A to globoki državi ne ustreza. Po eni strani si politični botri udbomafijskega podzemlja prizadevajo, da bi brezvladje in kaos trajala čim dlje, po drugi pa lobirajo in pritiskajo, da je treba oblikovati vlado brez Janeza Janše, četudi bi bila manjšinska.

V ta namen se objavljajo tudi javnomnenjske raziskave, ki dokazujejo, da bi bilo slabo, če bi bile predčasne volitve, ki naj bi si jih večina ne želela, saj bi se po njih okrepila desnica. To bi bil, tako pravijo, žebelj v krsto demokracije. Seveda, ko levica govori o demokraciji, si jo zamišlja po svoji podobi, sklene komentator.

(Celoten komentar si preberite v današnji Demokraciji.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine