8.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Jože Biščak: Rdeča vročica in življenje drugih

Kdor želi razumeti, zakaj je socialistično razmišljanje v Sloveniji tako zakoreninjeno v glavah, naj prebere knjigo Romana Leljaka Zbrana dela udbovca Janeza Zemljariča, kjer je objavil 304 strani dolg dokument, ki govori o programu dela organov za Notranje zadeve SR Slovenije na področju varovanja ustavnega reda, piše Jože Biščak v Demokraciji.

Spomnim se mizarja z naše ulice, ki ga je Udba pogosto obiskovala. Njegovo pohištvo je bilo cenejše kot v socialističnih lesnih trgovinah, kar je bil dovolj velik razlog, da je bil osumljen spodkopavanja samoupravnega socializma.

Razmišljanje levičarjev od tistih časov, ko so ljudem s pomočjo medijev risali hudiča v podobi kapitalističnega gospodarstva, se ni kaj dosti spremenilo. Po eni strani predavajo o zlobni neoliberalni ideologiji, po drugi strani ljubijo prestiž, živijo v izbranih naseljih in vozijo dobre avtomobile.

Pomislite, ljudje, ki so desetletja v imenu partije preganjali podjetništvo, sistematično kršili človekove pravice in preganjali podjetništvo, se danes nanje sklicujejo, se predstavljajo kot žrtve. Prav nikomur od teh, ki so imeli v totalitarnem režimu pomembne vloge, po osamosvojitvi ni težko. Pa bi jim, da bi bilo pravici zadoščeno, moralo biti.

Prav tovrstna sprevrženost in dvoličnost levice je Slovenijo pripeljala v današnje razmere, kjer so ljudje z nekdanjo člansko izkaznico Udbe na čelu skupin, ki sistematično kradejo. Blaž Mrevlje, za levico heretik, je na grobo izračunal, da je bilo v letih po osamosvojitvi samo iz zdravstva, ki je največji plenilski poligon, odtujenih 21,6 milijarde evrov. Kdo je zdravstvo nadzoroval, ni treba posebej poudarjati. Dovolj je podatek, da “oče” UKC Ljubljana Zemljarič, po lastnih besedah, zelo rad “pomaga” slovenskemu zdravstvu, zaključi komentator.

Celoten komentar si preberite v novi številki Demokracije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine