13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Dragi vegani, če že protestirate, počnite to v klavnicah!

Poznate tisti vic, zakaj je Chuck Norris najboljši kuhar na svetu? Ker vam lahko pripravi halal svinjski zrezek in to na veganski način.

 

V vsakem vicu je tudi nekaj resnice. In ta resnica je lahko tudi grenka. Vprašanje pa je, kakšno plat resnice nam lahko predstavijo veganski aktivisti, ki so pred kratkim (glej TUKAJ) spet zasedli eno od mariborskih trgovin in izvedli nekakšen protestniški performans, s katerim so želeli opozoriti na trpljenje živali v klavnicah.

Osebno sicer še nisem doživel, da bi v kateri od trgovin naletel na takšne akcije. A če bi se to zgodilo, bi se vodstvu trgovine vljudno zahvalil in jim sporočil, da njihove poslovalnice ne obiščem nikdar več. Predvsem zato, ker je dopuščanje takega načina moteče in tudi žaljivo do strank. Vsak pravi lastnik oz. poslovodja bi moral takim protestnikom pokazati vrata. Kajti pravi kraj, kjer morajo protestirati, so klavnice! Odgovornost za odnos do živali v tem primeru nosijo lastniki oz. upravitelji klavnic (in tudi farm živali za meso). Pa tudi država kot institucija. Obstajajo namreč zakoni in predpisi, ki urejajo to področje, neposreden nadzor pa mora izvajati ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. In verjamem, da marsikje živali trpijo in da predvsem velike farme niso ravno zgled skrbnega ravnanja z živalmi. Kar ne pomeni, da je pri malih rejcih vse v redu.

Vseeno pa je povsem nepotrebno, pa tudi nadležno, da se sredi trgovine najde skupina raznih protestniških mandelcev, katerih namen je predvsem vbijati v glave ostalih potrošnikov občutke krivde. Temu se reče čustvena manipulacija in to je nedopustno. Ob tem me seveda zanima, če so vsi ti samooklicani veganski aktivisti, ki si ne bi upali odrezati niti kruha z nožem, s katerim je nekdo prej rezal salamo, upali protestirati proti halal-klavnicam. Tisto je pa res brutalno (glej TUKAJ)! Ampak ker je islam eden bistvenih komponent sodobne globalne politične korektnosti, seveda o tem niti besede.

Sicer pa verjetno veste, da je veganska agenda zelo sorodna z ekosocializmom. Ekosocialisti, ki že več desetletij fantazirajo o globalnem segrevanju, sedaj prihajajo na dan z idejami, da bi veganski način prehranjevanja rešil težave s podnebnimi spremembami. Povedano drugače: treba je prisiliti človeštvo, da ne bo več jedlo mesa, sicer nas vse skupaj čaka katastrofa. Če ne verjamete, si lahko preberete povzetek poročila Združenih narodov, ki namiguje prav v to smer (glej TUKAJ). Torej, skupaj z ekosocializmom dobimo v paketu še vegi-socializem. Krasno. In na tak način nam pamet soli OZN, organizacija, ki pod vplivom Sorosovega umazanega kapitala skrbi za izvoz migrantov v Evropo. Jaz lahko temu samo lahko rečem »gravž«.

Osebno ne bom nikoli silil veganov, da jedo mesne izdelke. Izbrali so si svoj način prehranjevanja. In to spoštujem. Zato pričakujem, da bodo tudi oni spoštovali moj način prehranjevanja. Če pa imajo popadke po hegemoniji, pa naj veganskega prehranjevanja naučijo volkove v slovenskih gozdovih…

Zadnje novice

Sorodne vsebine