17.9 C
Ljubljana
sreda, 9 oktobra, 2024

(INTERVJU) Jaka Jankovec, občinski svetnik v občini Tržič in predsednik OO SDS Tržič: »Rast članstva v SDS pripisujem osredotočenosti na delo z ljudmi«

Piše: Petra Janša

Pogovarjali smo se z mladim Jako Jankovcem, ki ga je strast do športa motivirala, da si prizadeva za spremembe, zato je vstopil v politiko – pridružil se je stranki SDS.

Gospod Jankovec, zakaj se mladi nogometaš odloči, da vstopi v politiko?

Odločitev, da vstopim v politiko, izhaja iz prepričanja, da lahko pozitivno vplivam na svojo skupnost. Moja strast do športa me je motivirala, da si prizadevam za spremembe, saj sem videl, kako pomembno je imeti priložnosti in podporo. Zavedam se, kako pomembno je, da imamo mladi glas pri oblikovanju politik, ki vplivajo na našo prihodnost. Lokalno delovanje me je navdihnilo, da se zavzemam za izboljšanje razmer v našem okolju, bodisi v izobraževanju, gospodarstvu, socialni politiki ali infrastrukturi. V meni gori močna želja po sodelovanju z vsemi občani, da bi bolje razumeli svoje potrebe in izzive. Skupaj lahko razvijamo rešitve, ki bodo izboljšale kakovost življenja in odprle priložnosti za vse. V politiki vidim priložnost, da si aktivno prizadevam za pravice mladih in spodbujam razvoj naše lokalne skupnosti. Prepričan sem, da lahko le s skupnimi močmi dosežemo trajne spremembe, ki bodo pozitivno vplivale na našo prihodnost.

Zakaj prav stranka SDS?

Izbira stranke SDS izhaja iz treh temeljnih vrednot: vera, družina in domovina. Vera je ključen element pri oblikovanju posameznikovih vrednot, saj krepi duhovno povezanost v družbi. Družina je osnovna celica družbe, zato je njena zaščita ključna, kar vključuje dostop do izobraževanja, zdravstva in socialnih storitev. Ljubezen do domovine pa je bistvena za našo identiteto in kulturno dediščino, zato je varovanje teh vrednot nujno za blaginjo prebivalcev. Te vrednote so temelj mojega delovanja, saj verjamem, da lahko z njihovim uresničevanjem pripomorem k boljšemu jutri.

Kje vidite glavne razloge, da se je število članov v SDS v zadnjih letih znatno povečalo?

Rast članstva v SDS pripisujem osredotočenosti na delo z ljudmi in povezovanju z različnimi skupinami. Stranka vzpostavlja dialog z gospodarstveniki, s kmeti in z mladimi, kar pomaga razumeti njihove potrebe in izzive. Aktivno angažiranje v lokalnih skupnostih gradi zaupanje in krepi podporo. Poleg tega so pobude za reševanje družbenih in ekonomskih izzivov pritegnile nove člane, ki iščejo priložnosti za soustvarjanje prihodnosti.

Ste občinski svetnik v občini Tržič in predsednik OO SDS Tržič. Dobro sodelujete z drugimi svetniki in županom?

Kot tržiški občinski svetnik lahko rečem, da z večino kolegov sodelujem odlično. Vsi skupaj se trudimo za dobro naše skupnosti in pogosto uspešno usklajujemo ideje in pobude. Sodelovanje z županom pa bi lahko bilo boljše, saj se pogosto zgodi, da stvari niso usklajene in dorečene. To pomanjkanje sodelovanja nam otežuje dosego skupnih ciljev in ustvarjanje boljše prihodnosti za naše občane. Prav tako me skrbi dejstvo, da se preveč občinskega denarja usmerja v mehke vsebine, namesto da bi bil namenjen tistim projektom, ki prinašajo konkretne koristi našim občanom. Kljub temu pa ostajam osredotočen na konkretne projekte in pobude, ki bodo koristile naši skupnosti.

Kaj še pripravljate v občinskem odboru SDS za letošnje leto in kakšni so vaši nadaljnji načrti?

V OO SDS za letošnje leto pripravljamo več pomembnih aktivnosti, ki bodo pripomogle k razvoju naše skupnosti. Med njimi bo letna konferenca, na kateri bomo razpravljali o aktualnih temah in prihodnjih projektih. Načrtujemo tudi več predstavitev knjig, ki bodo obogatile naše kulturne dogodke. Pravkar smo uspešno končali akcijo zbiranja šolskih potrebščin, ki je še enkrat potrdila, kako pomembno je sodelovanje in medsebojna pomoč med občani. Naši načrti vključujejo nadaljnje angažiranje z lokalnimi prebivalci ter iskanje konkretnih rešitev za izboljšanje kakovosti življenja v naši občini. V ospredju bodo projekti, ki jih želimo vključiti v proračun, kot so sanacija mostu Slap (Polana), dokončanje pločnika v Seničnem, ureditev nogometnega igrišča v Križah, ureditev pešpoti med KS Ravne in KS Tržič-Mesto, izdelava tematske poti Jakoba Aljaža od cerkve sv. Andreja do župnijske cerkve v Tržiču in zgraditev vodovoda v Čadovljah. S temi projekti želimo še naprej prispevati k razvoju naše skupnosti in izboljšanju življenjskih razmer za vse občane.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine