11.6 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Slovenska karitas v solidarnostni sklad Caritas Internationalis namenila 5.000 EUR za pomoč pri preventivi in blaženju posledic pandemije COVID-19 po svetu

Caritas Internationalis je na pobudo papeža Frančiška ustanovila poseben solidarnostni sklad z namenom, da bi nudili takojšnjo in učinkovito pomoč ob pandemiji po vsem svetu. Slovenska karitas je v preteklem tednu v sklad namenila 5.000 EUR in začela z tudi z akcijo zbiranja sredstev za pomoč pri preventivi in blaženju posledic pandemije v najrevnejših državah.

 Pandemija koronavirusa je prizadela ves svet, najhujše posledice pa bodo občutili najbolj ranljivi ljudje iz najrevnejših držav sveta, kjer imajo šibek zdravstveni sistem in gospodarstvo ter obstoječe humanitarne krize. Med največjimi posledicami bo huda lakota. Pandemija je globalna, zato je potrebna tudi globalna solidarnost. 165 organizacij Karitas, članic mreže Caritas Internationalis, v Afriki, na Bližnjem vzhodu, v Južni Ameriki, Oceaniji in Evropi, ki delujejo po principu od spodaj navzgor, pomagajo v prvih vrstah pri soočanju s COVID-19, na področju zdravljenja, s preventivnimi ukrepi, s pomočjo v hrani in drugih potrebščinah ter s psihosocialno pomočjo.
 
“Ta človeška tragedija je poziv, da vzamemo najboljše, kar je v naši človeški naravi in ravnamo v  ​​solidarnosti. Živimo v zelo težkem trenutku našega obstoja in moramo biti skupaj, ker koronavirus ne dela nobenih razlik med bogatimi in revnimi, domačini in migranti, zdravimi in bolnimi. Prizadel je vse, brez kakršne koli diskriminacije. Moramo izraziti solidarnost z brezpogojno ljubeznijo in vsesplošnim bratstvom, zlasti z najrevnejšimi in najbolj ranljivimi,” je ob tem dejal papež Frančišek. 
 
Vsi, ki bi želeli podpreti ta prizadevanja Karitas po svetu, lahko svoj dar prispevate na:  
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Namen: Pomoč COVID po svetu ;
Koda namena: CHAR, BIC banke: LJBASI2X, Sklic: 00 640.
 
Hvala iz srca vsem, ki čutite z ljudmi v tej stiski tudi izven meja naše države.
Zahvala tudi vsem, ki pomagate družinam, posameznikom in starejšim prizadetim v epidemiji v Sloveniji preko akcije Pomagajmo preživeti in živeti!
 
 
Slovenska karitas, Caritas Slovenia

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine