-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Zakaj izbrati desno sredino v Rimu

Piše: kulturnimarksizem.si

Vojaški žargon uporabljam zato, da je jasno, da smo v bitki. Gre za boj, ki ga desna sredina ne vodi zato, da bi v njem sodelovala, temveč zato, da bi v njem zmagala, da bi “stabilizirala in obnovila Rim” s tremi gesli, ki so v tem času skrajnega propada ter materialnega in idejnega zanemarjanja naše čudovite italijanske prestolnice, duhovnega središča Zahoda, zibelke latinske in evropske civilizacije, bistvena: varnost, zakonitost in stabilnost.

Varnost je bistvena za stabilnost mesta na katerem koli geografskem območju. To preprosto načelo še toliko bolj velja za Rim, katerega ravnovesje temelji na predpostavki, da je vsak njegov element, občinski ali drug, sposoben samostojno poskrbeti za tisti del varnosti, za katerega je odgovoren.

Vendar je zaradi heterogenosti dejavnosti in elementov, ki igrajo vlogo v Rimu, okolje postalo izjemno dinamično in kompleksno, zato sem predlagal “vojaški” pristop, tj. poudaril potrebo po stabilizaciji – seveda v prenesenem pomenu -, s katero si lahko Rim, ki ga mnogi opisujejo kot krhkega in nestabilnega, opomore.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine