16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Trump neposredno dejal, da britanski veleposlanik Darroch v ZDA svoji državi slabo služi, Farage se je že zavzel za njegovo razrešitev!

Potem ko so v jasnost prišle vsebine depeš, v katerih je britanski veleposlanik v ZDA Trumpovo administracijo označile za nesposobno, se je ameriški predsednik odzval ostro in Veliki Britaniji sporočil, da jim njihov veleposlanik slabo služi. Odzval se je tudi vodja stranke Brexit Farage, ki se je zavzel za veleposlanikovo razrešitev.

Predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa je očitno dobro razburila vsebina depeš, v katerih je britanski veleposlanik v ZDA Sir Kim Darroch svoji vladi med drugim sporočal, da je njegova administracija nesposobna. Trump je bil tudi tokrat neposreden, svoje mnenje o veleposlaniku je za medije opisal takole: “Nismo veliki oboževalci tega človeka in menim, da ni dobro služil Veliki Britaniji, zato lahko to razumem in govorim stvari o njem, a se ne bom obremenjeval glede tega.” Tudi številni ameriški viri pravijo, da je Darrochov položaj uničen in da ga v ZDA nihče več ne bo jemal resno kot predstavnika britanske krone in Downing Streeta.

Darroch kot stalni predstavnik Velike Britanije v EU na Faragea ni naredil dobrega vtisa …
Do ostrih odzivov je prišlo tudi v Veliki Britaniji, oglasil se je namreč vodja stranke Brexit Nigel Farage, ki je znan po svojem naklonjenem odnosu do predsednika Trumpa. Zdaj se je zavzel za razrešitev omenjenega veleposlanika, v svoji kolumni, objavljeni v Telegraphu, pa je zapisal: “Darrocha se spomnim izpred nekaj let, ko je bil naš človek v Bruslju. Ob neki priložnosti je prišel v mojo pisarno in se kompromitiral na uničujoč način. Rekel sem mu, da bi moral biti kot profesionalen uradnik nevtralen, on pa je odgovoril, da je naša politika takšna, da je Evropska unija dobra. Prosil sem ga, da odide. Nisem si mogel niti predstavljati, da bi nadaljeval pogovor.”

Trump v preteklosti že dejal, da bi bil Farage odličen veleposlanik Velike Britanije v ZDA!
Farage je še poudaril, da Darroch kot odkrit lojalist EU in nasprotnik Trumpove doktrine sploh ne bi smel biti poslan v ZDA. Po Farageevem mnenju Darroch v London ni poročal o dogajanju, kot bi to počel profesionalni diplomat, pač pa je tja pošiljal svoja subjektivna mnenja. Ironično, Trump je ob neki priložnosti po zmagi na referendumu o brexitu dejal, da bi bil Farage odličen veleposlanik Velike Britanije v ZDA, še poroča Breitbart.

Rok Krajnc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine