11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Švedski politik obsojen, ker je odkrito spregovoril o tem, da imajo migranti iz Južnega Sudana nižji inteligenčni količnik

Piše: A. S.

Na Švedskem je bil politik Bertil Malmberg iz vrst Švedskih demokratov oglobljen za 24.000 švedskih kron, ali slabih 2.400 evrov, ker si je drznil javno omeniti raziskavo, ki trdi, da imajo Južnosudanci nizek inteligenčni količnik, oziroma IQ.

Okrajno šodišče v Nyköpingu je Malmberga spoznalo za krivega širjenja sovraštva do etničnih skupin, ker je omenjeno raziskavo vključil v nek javni govor, ki ga je imel 27. aprila.  Bolj natančno, rekel je, da je bilo v tem letu v Sörmlandu, kjer je Malmberg tudi politično dejaven, naseljeno več južnosudanskih beguncev, zavoljo doseganja migrantskih kvot. Ob tem je poudaril, da spada omenjena skupina med ljudstva z najnižjo stopnjo inteligence na svetu, kot je dokumentirano v raziskavi.

Omenjeno raziskavo je vodil ugleden britanski psiholog Richard Lynn, ki velja ravno zaradi tovrstnih raziskav danes v očeh politično korektnega establišmenta za kontroverznega. Raziskava je bila narejena na podlagi rezultatov 2.990 južnosudanskih otrok, starih od sedem do 17 let, in je pokazala, da je povprečen inteligenčni količnik Južnosudancev malo manj od 55.

Bertil Malmberg je bil zaradi navajanja, za levičarje in liberalce, neprijetnih dejstev, kmalu ovaden policiji iz strani Socialne demokratke Christine Gilljam. Glavni tožilec v tem primeru, Robert Eriksson, je za švedski medij Fria Tider razložil, da ni pomembno ali je bila trditev Malmberga resnična ali ne, saj gre v vsakem pogledu za kršenje zakonov o »sovražnem govoru«.

Omenjeno izjavo so, verjetno iz strahu, obsodili tudi nekateri strankarski kolega Malmberga, medtem ko sam Malmberg vztraja pri tem, da ni krvi, saj je govoril resnico. Vendar pa mu v politično korektni švedski družbi žal resnica ni preveč pomagala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine