9.2 C
Ljubljana
četrtek, 29 februarja, 2024

Šokantno sporočilo iz Londona: se komaj dobro ustoličeni kralj Karel III. počasi umika s prestola?

Piše: C. R. 

Britanskemu kralju Karlu III. so diagnosticirali raka, zato bo do nadaljnjega odložil vse javne nastope in druge obveznosti, so danes sporočili iz Buckinghamske palače. Več informacij o njegovem zdravstvenem stanju niso podali, so pa sporočili, da je kralj ostaja optimističen glede zdravljenja, poroča britanski BBC.

V Buckinghamski palači danes niso razkrili, za katero vrsto raka boleha britanski monarh, in kakšna je njegova prognoza. So pa sporočili, da je danes začel z “rednim zdravljenjem”. Bolnišnico je sicer zapustil pred enim tednom po operaciji prostate. Isti dan je bolnišnico zapustila princesa Kate, ki je 16. januarja prestala abdominalno operacijo, je danes zapustila zasebno bolnišnico London Clinic in se vrnila na svoj dom v Windsorju, kjer bo nadaljevala okrevanje.

Kralj Karel III. je bil ustoličen 6. maja lani, po predlanski smrti matere, kraljice Elizabete, ki je vladala 50 let. Po nekaterih namigih bi lahko Karlovo kraljevanje trajalo zelo kratek čas.

“Med kraljevim nedavnim posegom v bolnišnici zaradi benignega povečanja prostate so ugotovili ločeno zaskrbljujoče stanje. Naknadni diagnostični testi so pokazali, da gre za vrsto raka,” so danes v izjavi zapisali v Buckinghamski palači. Ob tem niso razkrili, za katero vrsto raka boleha 75-letni britanski monarh, in kakšna je njegova prognoza. So pa sporočili, da je danes začel z “rednim zdravljenjem” in da ne gre za rak prostate, navaja BBC.

Kralj Karel III. “ostaja popolnoma pozitiven glede zdravljenja in se veseli, da se bo lahko čim prej vrnil k svojim javnim dolžnostim,” so še sporočili. Dodajajo, da bo še naprej opravljal svoje dolžnosti v vlogi voditelja države, vključno z zasebnimi srečanji.

Britanski kralj, ki je konec januarja v londonski zasebni kliniki prestal načrtovano operacijo prostate, med katero so odkrili rakavo obolenje, se je ob tem zahvalil svoji zdravniški ekipi za hitro intervencijo. Podobno kot pred omenjeno operacijo je tudi tokrat želel javno objaviti svojo diagnozo, izhaja iz danes objavljene izjave Buckinghamske palače.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine