22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Ryanair se želi razširiti v Italijo in izkoristiti konec Alitalie

Piše: Jože Jan

Nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je napovedal investicijo v višini 2500 milijonov evrov in širitev svoje flote v Italiji. »Želimo, da bi papež potoval z nami«, so izjavili.

Izvršni direktor Ryanaira Michael O’Leary je napovedal investicijo, s katero bo letalska družba dala prednost italijanskemu trgu pred Združenim kraljestvom ali Španijo. Nizkocenovni letalski prevoznik irskega porekla je napovedal, da bo leta 2022 v Italijo vložil 2500 milijonov evrov. S tem bo svojo floto povečal s 67 na 92 letal in odprl 17 novih letalskih poti iz Rima.

Ryanair bo odprl tudi nove polete iz drugih italijanskih mest, kot je Cagliari na Sardiniji. Letalska družba bo prihodnje poletje imela rekordno ponudbo milijon sedežev za lete v to italijansko mesto. V Cagliariju bo imela bazirana tri letala in 38 destinacij.

O’Leary je pojasnil, da je za Ryanair italijanski trg zelo privlačen. »Vstopamo v prostor, ki ga je zapustil Alitalia. Želimo, da bi se naša prisotnost v Italiji še povečala,« je dejal.

O nameri MSC in Lufthanse, da prevzameta ITA, državno letalsko družbo, ki je delno nadomestila Alitalio, je O’Leary izjavil: »Lufthansa bo kupila ITA in ohranila le proge iz Italije v Frankfurt in München. Na koncu bo ITA le Lufthansina podružnica, kot so danes Brussels Airlines, Swiss ali Austrian.«

O’Leary želi zasesti mesto, ki ga je tradicionalno zasedalo propadlo podjetje Alitalia. »Zdaj moramo samo prepričati papeža, da leti z nami«, je zaključil. 

Vir: Ahora Roma, Italija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine