4.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Minister Vrtovec na konferenci na visoki ravni o viziji trajnostnega zračnega prevoza po globalni pandemiji

Piše: C. R.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se v Bruslju udeležuje Konference na visoki ravni Mednarodne organizacije za civilno letalstvo z naslovom »Enotna vizija trajnostnega zračnega prevoza po globalni pandemiji«. S sogovorniki je spregovoril o izzivih, povezanih s covidom-19, z namenom okrepitve zavez držav pogodbenic za zagotavljanje okrevanja po pandemiji.

“Konferenca prihaja za Evrop v zelo pomembnem trenutku, ko se soočamo z okrevanjem letalskega sektorja po pandemiji covida-19. Medtem, ko letalski promet v Evropi ni več daleč od ravni kot pred pandemijo, bo okrevanje letalskih medcelinskih prevozov dolgotrajnejše. Zato bo potrebno na ravni Mednarodne organizacije za civilno letalstvo veliko truda, da bi spodbudili ponovno odprtje svetovnega letalskega prometa,” je v nagovoru poudaril minister Vrtovec.

Po besedah ministra Vrtovca je bilo v okviru Mednarodne organizacije za civilno letalstvo opravljeno ogromno dela, kar je pripomoglo k razvoju številnih priporočil in protokolov. “Priporočila in protokoli so bili razviti in prilagojeni z razvojem pandemije do ravni, na kateri lahko njihovo izvajanje zdaj pomaga zagotoviti varno odpiranje mednarodnega zračnega prevoza potnikov. Pri tem je še posebej pomembno, da so bili vsi protokoli pripravljeni v tesnem sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo. Zdravstveni sektor in sektor mednarodnih zračnih prevozov morata tudi v bodoče delati z roko v roki za izboljšanje pristopov k upravljanju prihodnjih kriz,” je bil jasen predsedujoči evropskim ministrom za promet.

Ministri, voditelji mednarodnih in regionalnih organizacij ter predstavniki industrije na konferenci razpravljajo o okrevanju držav, prednostnih nalogah in pričakovanjih mednarodnega sodelovanja za obvladovanje gospodarskih posledic pandemije, finančni odpornosti in trajnosti industrije, obnovi letalske povezljivosti in krepitvi javnega zaupanja v letalski promet.

Minister za infrastrukturo se bo ob robu konference srečal tudi s predstavniki Evropske organizacije za varnost zračne plovbe (Eurocontrol).

Vir: gov.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine