5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Italijani ogorčeni: Kar 80 odstotkov Putinove opreme neuporabne, med zdravniki pa se skrivajo strokovnjaki za biološko orožje!

Rusija je vzbudila veliko pozornosti s svojo “pomočjo” Italiji, a kot se je izkazalo, je kar 80 odstotkov opreme, ki so jo pripeljali Rusi, popolnoma neuporabne. Med osebjem je prav tako več kot zdravnikov v resnici visokih vojaških oficirjev, med katerimi prevladujejo strokovnjaki za biološko orožje. Ti se zdaj prosto sprehajajo po območju Bergama, za katerega velja karantena in tako razburjajo prebivalstvo države članice zveze NATO!

Težki ruski avtoritarec Vladimir Putin je po celem svetu znan po svojih nenehnih kršitvah mednarodnega prava in človekovih pravic, prejšnji teden pa je vzbudil precej pozornosti s svojo “pomočjo” Italiji, ki je od vseh evropskih držav najhuje prizadeta zaradi epidemije novega koronavirusa. Putin je “pomoč” odredil po pogovoru z italijanskim predsednikom vlade Giuseppejem Contejem. Kmalu po pristanku ruskih letal je postalo jasno, da vendarle ne gre za iskreno pomoč državi, pač pa želi Rusija italijansko krizo izkoristiti v svoj prid.

80 odstotkov opreme, ki so jo pripeljali Rusi, je neuporabne
Rusija je sprva obljubila, da bo v Italijo poslala opremo, kot so respiratorji, razkužila, zaščitna oprema in testi. Kot je prva poročala La Stampa, se je zdaj kar 80 odstotkov opreme, ki so jo v Italijo pripeljali Rusi, izkazalo za popolnoma neuporabno.

Več kot zdravnikov je med ruskim osebjem visokih vojaških oficirjev, med njimi tudi strokovnjaki za biološko orožje
Prav tako si Italijani ne morejo pomagati z ruskim osebjem, med katerim ne prevladujejo zdravniki, pač pa visoki vojaški oficirji, med njimi zlasti strokovnjaki za biološko orožje. Ti se po območju Bergama, za katerega velja karantena, lahko prosto gibljejo in tako vznemirjajo lokalne prebivalce. Za operacijo pomoči nadalje ni pristojno rusko ministrstvo za zdravje, pač pa ministrstvo za obrambo.

Rok Krajnc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine