17.1 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Heroj posebne enote SAS: V 7 sekundah s šibrovko v spopadu pobil 5 teroristov Islamske države

V napadu na prostore ISIS nedaleč od Bagdada je pripadnik posebnih specialnih britanskih enot SAS v roku 7 sekund ubil pet oboroženih teroristov, dva ista imela na sebi samomorilske bombne jopiče, in prisilil ostale v predajo. Ko so preživeli islamisti videli trupla z odstreljenimi glavami, so zagnali pravo paniko.

Spretni specialci, ki v stilu filmskih junakov v nekaj sekundah uničijo sovražnika, obstajajo tudi v realnem svetu. O neverjetnem podvigu britanskega vojaka poročajo iz Iraka, kjer so v tajnosti načrtovali napad na nevarno trdnjavo islamistov.

V tajni operaciji na tovarno bomb Islamske države nedaleč od iraškega glavnega mesta Bagdad je sodelovalo 12 pripadnikov britanskih specialcev SAS. Objekt v katerem so se zbirali teroristi so prvo odkrili agenti MI6 v sodelovanju z iraškimi posebnimi silami. Opazovanje dejavnosti teroristov so na tej točki po pisanju Daily Maila prevzeli britanski specialci.

Akcije bilo konec v nekaj sekundah
Ko so izvedeli, da teroristi ISIS za naslednji dan načrtujejo več samomorilskih bombnih napadov, so krenili v napad ob zori. Prva ekipa, ki je vdrla v prostore na dvorišče objekta se je znašla v spopadu z močno oboroženimi teroristi, ki so ravno končali z obredom jutranje molitve in so nalagali orožje v vozilo.

Eden od specialcev, oborožen s polavtomatsko šibrovko Benelli M4 Super 90, je ubil prve tri teroriste, še dva ki sta pritekla iz stavbe pa sta bila “nevtralizirana” preden bi lahko izstrelila en sam naboj.

“Ostali teroristi so prišli iz stavbe in se nemudoma predali ter začeli paničariti, saj dve trupli nista imeli glav – mislili so, da jih bodo usmrtili,” je povedal vir  za Daily Star o poteku operacije pripadnikov SAS, ki je potekala v zadnji četrtini lanskega leta.

Uspešno preprečen teroristični napad
Na mrtvecih so našli dva samomorilska jopiča, eden je naložen s plastičnim eksplozivom in šrapnelom tehtal kar 13,6 kg. Specialne enote imajo ponavadi enega vojaka oboroženega s šibrovko. Ta služi za razstreljevanje ključavnic in tečajev vrat.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine