16.9 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Desetine milijonov proračunskega denarja za Sorosove nevladnike

Piše: Bogdan Sajovic

Evropska unija nespametno financira Sorosove nevladnike z desetinami milijonov evrov iz skupnega proračuna. EU financira tudi organizacije, povezane z islamskim terorizmom. Desne, konservativne nevladne organizacije ne dobijo iz evropskega proračuna niti ficka.

Nemški poslanec evropskega parlamenta Joachim Kuhs, izvoljen na listi Alternativa za Nemčijo (AfD), je bil zelo kritičen do proračunskega financiranja levo liberalnih nevladnih organizacij. Glede na uradne podatke je samo v letu 2019 Sorosova nevladna organizacija »Open Society« (Odprta družba) iz skupnega evropskega proračuna dobila 34 milijonov evrov. Kuhs meni, da to sploh še ni vse, češ da poteka financiranje nevladnih organizacij na različne načine, ki niso najbolj transparentni, zato je prepričan, da je ta številka še veliko višja. Glede na višino financiranja iz evropskega proračuna je Kuhs dejal, da po njegovem mnenju oznaka »nevladne organizacije« sploh ni več primerna, ampak bi bilo te organizacije bolj primerneje poimenovali »kvazinevladne organizacije«.

Financirani so samo levičarki nevladniki

Sorosova Odprta družba pa ni edina levičarska »nevladna organizacija«, ki dobiva denar iz evropskega proračuna. Kuhs se sprašuje po smotrnosti financiranja teh organizacij, katerih edini namen je subverzivni aktivizem s ciljem uničenja evropske družbe, kot jo poznamo, in za nameček še v časih gospodarske krize, ki jo je povzročila pandemija novega koronavirusa. »Glede na gospodarsko krizo, ki jo je povzročila pandemija COVID-19, je davkoplačevalcem težko razložiti, zakaj EU troši naš denar za levičarske nevladne organizacije, ki branijo radikalen program »Brez meja«, vodijo kampanje »pravne vojne« proti demokratično izvoljenim vladam in napadajo konservativne voditelje, kot sta Matteo Salvini in Viktor Orbán,« je dejal Kuhs. Pri tem je dodal, da ni našel niti enega primera, da bi se iz evropskega proračuna financirala kakšna desno usmerjena, konservativna nevladna organizacija.

Financiranje islamističnih teroristov

Se pa iz proračunskega denarja bogato financirajo organizacije, povezane z islamskim terorizmom. V zadnjih petindvajsetih letih je denimo »Palestinska samouprava« dobila iz evropskega proračuna vrtoglavih 257 milijonov evrov, čeprav jo obvladujeta Hamas in PLO, ki sta na seznamu islamističnih terorističnih organizacij. Trinajst milijonov je dobila organizacija za »palestinske begunce na Bližnjem vzhodu«, ki ima tesne zveze s terorističnima organizacijama Fatah in Hamas, dober milijon je dobila »Evropska mreža proti rasizmu«, ki jo vodil nekdanji član Muslimanske bratovščine, pol milijona pa islamistična podporna organizacija v Nemčiji, ki ima zveze s terorističnimi organizacijami Muslimanska bratovščina, Hamas in Hezbolah. Te organizacije ne financirajo samo terorističnih dejanj, ampak plačujejo svojcem ubitih ali zaprtih teroristov tudi podporo. Prav absurdno je torej, da se iz evropskega proračuna financirajo morilske tolpe, ki nas želijo uničiti, za nameček pa še pokojnine družinam teroristov. Številka 34 milijonov evrov iz evropskega proračuna je dobila Sorosova »Open Society« samo v letu 2019. Iz evropskega proračuna se financirajo tudi organizacije, ki imajo tesne zveze z islamističnimi teroristi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine