12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Bizarno: Islamski verski učitelj se je kljub zaporednemu nadlegovanju 11-letne deklice izognil zaporni kazni, ker njegova žena ne obvlada angleščine, da bi lahko preživljala številčno družino!?

Islamski verski učitelj Suleman Maknojioa, ki je med učenjem Korana večkrat zaporedoma nadlegoval 11-letno prestrašeno dekle, je ušel zaporni kazni, ker njegova žena ne obvlada angleškega jezika!? 40-letni pedofil se je zahvaljujoč sodišču izognil roki pravice in to kljub temu, da je ta med nogami drgnil otroka in se celo dotikal njenih prsi. Naj razume, kdor more. 

Sodišče se je odločilo za pogojno zaporno kazen, ker je oče šestim otrokom in je družina finančno odvisna od njega. Prav tako so šle pedofilu na roko zdravstvene težave, ki jih ima ta zaradi ledvic.

Z božanjem naj bi jo miril
Maknojioa je deklici in njenima dvema bratoma nudil zasebno poučevanje. Namesto, da bi ta zaradi nadlegovanja deklice pokazal obžalovanje, je raje zatrdil, da je tekom učenja le favoriziral dekle in jo z božanjem miril. Seveda so takšni izgovori skregani z vsakršno zdravo pametjo glede na to, da je bila žrtev vsakič prestrašena, ko je vedela, da sledijo učne ure Korana. Mati žrtve je naredila konec zlorabi, ko je ta slišala, kako se njena sinova, stara 7 in 13 let, pogovarjata o zlorabah.

Sicer je Maknojioa veljal za spoštovanega učitelja Korana. Na dan, ko je bil ta aretiran, bi moral v bližnji mošeji v domačem Blackburnu poučevati 30 otrok. Obsojen je bil zaradi petih primerov spolnega nadlegovanja, a je naposled ušel brez zaporne kazni. Družinski prijatelj družine deklice je izpostavil, da je to naravnost sramotno. “Kakšno sporočilo to pošilja pedofilom? Zaradi takšne oblike zlorabe bi moral končati za rešetkami. Vsi smo prestrašeni.”

Na kraljevem sodišču v Prestonu je bilo mogoče slišati, da se je islamski verski učitelj s starši zlorabljene deklice bolj osebno seznanil leta 2012, ko jih je ta trikrat na teden obiskoval na domu v angleškem nemetropolitanskem okraju  Lancashire. Nato pa je ta kmalu prešel tudi s poučevanjem hčerke in dveh sinov v družinski dnevni sobi.

Deklica si ni upala spregovoriti
Sodeč po informacijah, ki jih je bilo mogoče slišati, je bila deklica bolj uspešna pri učenju kot pa njena brata. Deklica je po poročanju Daily Maila povedala, da se jo je Maknojioa ponavadi pričel dotikati medtem, ko je brala iz Korana in molila. Dotikanje je od rok in glave prešlo na noge, stopala, prsi in na stegno. Poroti je povedala, da jo je bilo strah povedati, kaj se ji dogaja. “Ko sta me brata vprašala, kaj mi počne, nisem vedela, kako naj vse skupaj opišem. Dejala sta mi, naj za vse skupaj povem staršema. Nisem si upala, ker nisem vedela, kako se mi bo učitelj maščeval.” Takoj, ko je oče deklice izvedel za zlorabo hčerke, je ta z obtožbami soočil verskega učitelja, ki je vse skupaj zanikal. Kakorkoli, na račun popustljivosti sodne veje oblasti se je ta izognil zaporni kazni in lahko se upravičeno sprašujemo, le kdo bo njegova naslednja žrtev.

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine