19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo! Dr. Igor Senčar o predsedovanju Slovenije Svetu EU

Piše: M. B.

V soboto ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV. Voditelj oddaje Metod Berlec bo gostil državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije za koordinacijo mednarodnih in EU zadev dr. Igorja Senčarja. Z njim bo spregovoril o različnih knjigah, uspešno zaključenem predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije in aktualnem dogajanju v Sloveniji, Evropi ter svetu.

Dr. Igor Senčar se je rodil leta 1965 v Ljubljani. Leta 1989 je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in nato leta 1999 magistriral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Marca 2020 je na Fakulteti za državne in evropske študije Nove univerze, pri študijskem programu Mednarodne in diplomatske študije, uspešno zagovarjal doktorsko delo z naslovom »Solidarnost kot temelj in sredstvo evropskega integracijskega procesa« in pridobil naziv doktor znanosti.

V svoji bogati delovni karieri je bil vrsto let vpet v področje zunanjih zadev, med drugim je bil predstavnik Republike Slovenije v Političnem in varnostnem odboru Evropske unije na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Evropski uniji v Bruslju, v obdobju 2005-2010 je bil veleposlanik in stalni predstavnik Republike Slovenije pri EU in tako bil med prvim slovenskim predsedovanjem Svetu EU predsedujoči Odboru stalnih predstavnikov (Coreper).

Po končanem mandatu v Bruslju je bil zaposlen na Ministrstvu za zunanje zadeve kot veleposlanik, kjer je bil v obdobju 2010-2012 generalni direktor za evropske zadeve in politično bilateralo, v obdobju 2012-2014 pa državni sekretar.

Poročen je s hčerko dr. Andreja Bajuka dr. Tatjano Bajuk Senčar s katero imata dva otroka. Je tudi avtor več samostojnih publikacij, znanstvenih publikacij ter avtor in soavotor različnih publicističnih in znanstvenih prispevkov.

Njegovo raziskovalno in akademsko delo je osredotočeno na evropske integracijske procese, preučevanje solidarnosti, na politično ekonomijo ekonomske in monetarne unije, na mednarodne odnose in migracije.

Kot docent predava na Evropski pravni fakulteti in Fakulteti za evropske in državne študije.«

Skratka, vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV! Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

Knjige naše založbe Nova Obzorja lahko naročite na [email protected] ali na 01 24 47 200.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine