12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Skavti prispevke, ki so jih zbrali v akciji Luč miru iz Betlehema, podarili Vincencijevi zvezi dobrote

Slovenski skavti so Vincencijevi zvezi dobrote danes podarili 7000 evrov, ki so jih zbrali s prostovoljnimi prispevki ob akciji Luč miru iz Betlehema. Preostanek zbranih sredstev pa bodo skavti namenili družbeno koristnim projektom, ki jih bodo izvedli poleti.

 

Kot so sporočili iz Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, skavti že od leta 1991 prinašajo luč miru do vseh ljudi v Sloveniji in vedno zbrana sredstva namenijo različnim projektom. Luč miru iz Betlehema je že od samega začetka dobrodelna akcija, saj se ob deljenju plamena luči zbirajo prostovoljni prispevki, ki jih vsako leto ob zaključku akcije podarijo različnim organizacijam. Tako so danes Vincencijevi zvezi dobrote – Centru za družine Mirenski grad podarili 7.000 evrov.

V lanskem letu so namreč skavti organizirali slovenski del akcije Luč miru iz Betlehema. Decembra lani so plamen prevzeli v Linzu ter ga odnesli v večino župnij po Sloveniji. Obiskali so občine, šole, policijske postaje, zdravstvene domove in druge lokalne ustanove.

Lani so plamen luči miru ponesli tudi predstavnikom države in drugim pomembnejšim ustanovam, med drugim predsedniku države, podpredsedniku DZ, predsedniku vlade, varuhinji človekovih pravic, na policijo, vojsko, ministrstva ter veleposlaništva. Odnesli so ga tudi na najvišjo kapelico Marije Snežne na Kredarici.

Zadnje novice

Sorodne vsebine