2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju: danes Kline s številko 6, na startu tudi norveška asa Jansrud in Svindal

Po ženskah se bodo na tekmovalno progo z gore Areskutan podali tudi moški v prvem boju za kolajne na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Na startu moške preizkušnje za naslov svetovnega prvaka v superveleslalomu v Areju bodo tudi štirje Slovenci, Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat.

 

Še aktualni nosilec naslova svetovnega prvaka v disciplini Kanadčan Erik Guay, ki je slavil pred dvema letoma na SP v Sankt Moritzu, se je lani novembra odločil za tekmovalno upokojitev.

Čater in Hrobat sta superveleslalom leta 2017 v St. Moritzu končala na 17. in 24. mestu, Kosi, ki je navdušil pred štirimi leti z 10. mestom na SP v Vailu, in Kline sta ostala brez uvrstitve.

Edini Slovenec s kolajno v tej disciplini v moški konkurenci na SP je Tomaž Čižman, ki je bil bronast leta 1989 v Vailu.

Boj za prvi komplet odličij, zlato, srebro in bron, bo odprl švicarski as Beat Feuz, italijanski favorit Dominik Paris ima številko tri, norveška veterana, aktualni svetovni podprvak Kjetil Jansrud in nosilec osmih kolajn s SP Aksel Lund Svindal, ki napoveduje tekmovalno slovo, pa številki sedem in 11.

Prvi slovenski nastop bo pri številki 6, ki jo bo nosil Kline, Kosi ima številko 22, Čater številko 28 in Hrobat številko 33.

Superveleslalom se bo začel ob 12.30. Pred tem bodo ob 10.30 ženske imele drugi trening smuka. Ilka Štuhec bo startala s številko 19, Maruša Ferk pa s številko 45.

Na startu so trije različni olimpijski prvaki v superveleslalomu, ki pa v tej disciplini na svetovnih prvenstvih še nimajo zlata, Avstrijec Matthias Mayer (Pyeongchang 2018), Jansrud (Soči 2014) in Svindal (Vancouver 2010) ter dva nekdanja svetovna prvaka v disciplini Avstrijec Hannes Reichelt (Vail/Beaver Creek 2015) in Italijan Christof Innerhofer (Garmisch-Partenkirchen 2011).

Na petih superveleslalomih v tej sezoni svetovnega pokala je bilo pet različnih zmagovalcev Nemec Josef Ferstl (Kitzbühel), Paris (Bormio), Svindal (Val Gardena), Avstrijec Max Franz (Beaver Creek) in Jansrud (Lake Louise).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine