12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Kar dve novi pridobitvi v Bike Park Krvavec

Prva je kolesarski spretnosti poligon t.i. ”Skills Park”, namenjen piljenju gorsko kolesarskih veščin kolesarjev vseh generacij, ki stoji na vsem dobro znani krvavški plaži in je opremljen z različnimi gorsko kolesarskimi elementi od valov, zavojev, do gugalnice, manjših skokov in kamnitih ter lesenih ovir.

Druga, še bolj pomembna, pa je nova gorsko kolesarska pot, imenovana ”Jezerca trail”, ki povezuje zgornji del parka s spodnjim in s potjo ”Muci trail” tvori skoraj 10 kilometrov dolg spust prav do spodnje postaje kabinske žičnice na Krvavec.

”Skills Park oziroma kolesarki spretnosti poligon je pomembna pridobitev za Krvavec, saj smo z njim naš kolesarski park naredili še bolj privlačen za vse ljubitelje kolesarjenja ter izjemno zanimivega za družinski obisk bike parka”, je povedal Jani Janša, direktor RTC Krvavca.

Odprtja se je udeležil tudi eden izmed najboljših slovenskih kolesarjev, Luka Mezgec, in skupaj z otroci MTB kluba Kranj uradno otvoril ter prekolesaril tako spretnostni poligon kot tudi najnovejšo gorsko kolesarsko pot.

Anže Bizjak, eden izmed graditeljev in gonilna sila kolesarskega parka na Krvavcu, pa je za novo gorsko kolesarsko pot povedal: ”Pot Jezerca je dolgo pričakovana povezava med zgornjim ter spodnjim delom bike parka. Po njem se bodo kolesarji preko krvavških planin pripeljali v neposredno bližino začetka ”Muci traila” in tako lahko prekolesarili skoraj 10 kilometrov in 1000 višinskih metrov spusta po enoslednici prav do spodnje postaje kabinske žičnice na Krvavec.”

Vir: rtc-krvavec

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine