4.5 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Hrvaški levičar grdo zlorabil nogometnega selektorja Zlatka Dalića in v njegovem imenu objavil odprto pismo!

Včeraj so nekateri hrvaški mediji objavili domnevno odprto pismo hrvaškega nogometnega selektorja Zlatka Dalića, ki naj bi ostro obračunal s celotno politično elito v svoji domovini, češ naj po finalni tekmi ne hodijo v slačilnico.

 

V uvodu pisma je zapisano, da je Hrvaška danes najrevnejša država Evropske unije, da se v njej živi najtežje po koncu zadnje svetovne vojne, vodijo pa jo slabi ljudje iz organizacije, ki je bila razglašena za zločinsko. Stanje na Hrvaškem je opisano tako, da bi lahko povsem mirne duše ta opis uporabili za Slovenijo: izseljuje se vse več ljudi, javno zdravstvo je v razsulu, samo vprašanje časa je, kdaj bo situacija postala nevzdržna. Zato naj bi (!) Zlatko Dalić na hrvaške politike naslovil ostre besede: »Niste dobrodošli v naši slačilnici, ne želimo se z vami fotografirati, niti rokovati.« Politiki naj bi bili torej nezaželeni. Celoten prihodek s prvenstva pa naj bi reprezentanti dali v poseben fond za revne otroke s Hrvaške.

Celotno »fake« pismo se sicer nahaja tukaj.

No, pismo bi lahko izzvalo veliko ogorčenje, če ne bi mediji naknadno sporočili, da je pravi avtor pisma v resnici Igor Premužić, sicer dokaj znan hrvaški levičar – njegov profil na Facebooku je dovolj zgovoren, saj se Premužić na njem večkrat pojavlja v kombinaciji z rdečo zvezdo. Gre torej za profil človeka, ki bi pri nas ustrezal stranki Levica. Že pred dvema letoma je Premužić sprožil precej hude krvi na Hrvaškem, ko je izjavil, da se bodo Srbi morda nekoč vrnili na Hrvaško, za zdaj še ne. S svojimi izjavami je postal predvsem ljubljenec srbskih medijev.

Povsem očitno je, da si je Premužić na račun Dalića, hrvaške nogometne reprezentance in hrvaške javnosti privoščil precej neslano šalo, ki bi se ji lahko reklo tudi politična zloraba. Čeprav pismo, ki ga v resnici ni napisal Dalić, govori o celotni hrvaški politični eliti (tovrstno vsegliharstvo nas hitro spomni na slovenske »spontane vstajnike«), je jasno, da je usmerjeno predvsem proti vladi Andreja Plenkovića (HDZ) ter aktualni predsednici republike Kolindi Grabar Kitarović, ki si je doslej v živo že ogledala nekaj tekem hrvaške reprezentance v Rusiji.

Jasno pa je tudi, da je Zlatko Dalić ne samo velik hrvaški domoljub, pač pa tudi katoličan, ki se svoje vere ne sramuje, ko jo je treba pokazati v javnosti. Znano je, da so hrvaški reprezentanti pred prvenstvom obiskali tudi Medžugorje. In zagotovo nima časa niti volje, da bi tik pred finalno tekmo pisal nekakšna odprta pisma in se šel politično propagando. Navsezadnje velja za zelo umirjenega človeka, kar je pokazal na vseh dosedanjih tekmah.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine