12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Hirscher bo nadaljeval kariero

Avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher, sedemkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, je na srečanju z novinarji v bližini Salzburga danes potrdil, da bo nadaljeval kariero, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. “Povsem normalno se pripravljam na sezono,” je dejal Hirscher.

 

Devetindvajsetletni Hirscher je z današnjim nastopom končal ugibanja o tem, ali bo morda sklenil športno pot. “Veliko sem imel za postoriti, za mano je obsežen sklop priprav pa tudi razmišljanja. Tudi ta sezona bo sezona z Marcelom, kakšna bo forma, pa še ne znam povedati,” je še dejal Avstrijec.

Dvakratni olimpijski in šestkratni svetovni prvak, v Pyeongchangu je slavil v veleslalomu in kombinaciji, se je nazadnje spogledoval tudi s prehodom iz tehničnih k hitrim disciplinam.

Spremembe pa je zmagovalec 58 tekem za svetovni pokal poleti že doživel na osebnem področju. Junija se je poročil z dolgoletno prijateljico Lauro Moisl, s katero septembra pričakujeta prvega otroka.

Sezona svetovnega pokala se bo začela zadnji vikend oktobra s tradicionalnima veleslaloma na ledeniku v Söldnu, vrhunec zime pa bo februarsko svetovno prvenstvo v Aareju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine