24.6 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

Čater predčasno končal prvenstvo, s sumom strgane križne vezi

Iz slovenskega tabora v Areju prihajajo ne najboljše vesti. Na drugem treningu smuka se je poškodoval najboljši slovenski smukač ta hip Martin Čater, za katerega sumijo, da si je strgal križne kolenske vezi.

Šestindvajsetletni Celjan se je normalno pripeljal v cilj današnjega treninga smuka. Nato pa je začutil bolečino. Čatra so, spremlja ga ekipni zdravnik Anže Kristan, poslali na pregled z magnetno resonanco, po kateri bo več znanega o zdravstvenem stanju najboljšega slovenskega predstavnika na smukih v moški konkurenci.

Čater je bil najboljši Slovenec na moškem superveleslalomu na svetovnem prvenstvu v Areju, ki ga je končal na 13. mestu. Za zmagovalcem, Italijanom Dominikom Parisom, je zaostal le 59 stotink sekunde.

Čater je padel pred zadnjim skokom, se pobral in normalno pripeljal v cilj, nato pa je v ciljni areni začutil bolečino. Uradno tako velja 26. čas njegove vožnje, ko je manj kot sekundo zaostal za vodilnim na treningu Parisom.

“Odpravljamo se v bolnišnico v Are. Že danes bodo Čatru v Östersundu opravili pregled z magnetno resonanco. Gre za sum strgane križne vezi v levem kolenu,” je predstavnikom slovenskih medijev sporočila predstavnica za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije Špela Pretnar, ki je z ekipo na Švedskem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine