14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Zavod Prebudimo Slovenijo, Zbora za republiko in drugi v podporo vladi v prizadevanjih za zajezitev epidemije

Zbor za Republiko, Komisija Pravičnost in mir, Zavod Prebudimo Slovenijo ter Društvo Slovenski katoliški izobraženci so v skupni izjavi izrazili podporo vladi v prizadevanjih za zajezitev epidemije covida-19. Ob tem zavračajo nekatera ravnanja predstavnikov opozicije in obsojajo grožnje s ponovnim izbruhom “ljudske jeze”.

V pismu so najprej izrazili podporo predsedniku vlade, ministrom, državnim sekretarjem in drugim uslužbencem vlade pri prizadevanjih za zajezitev covida-19.

“Delo vlade presojamo po teži nalog, ki so vam zaupane, po uspehih, ki jih dosegate, in po napakah, ki so pri vsakem delu neizogibne. Razmerje teh dejavnikov je močno v prid vaše vlade,” so ocenili.

Kot so dodali, zavračajo poskuse nekaterih predstavnikov opozicijskih strank, ki po njihovih navedbah poskušajo s proceduralnimi postopki ovirati delo vlade.

Obenem so obsodili tudi “grožnje uličnih progresivcev s ponovnim izbruhom ‘ljudske jeze’, netenjem nezadovoljstva med prebivalstvom, podtikanjem lažnivih novic, napihovanjem napak vlade ali njej podrejenih služb in drugih zlorab demokratičnega sistema”.

Po njihovem mnenju neodgovorno in hujskaško delovanje omenjenih skupin in dela opozicijskih poslancev povečuje družbeno napetost ter slabi obrambni sistem države in družbe.

Za konec nagovarjajo tudi medije, da pomirjujoče in spodbudno nagovarjajo bralce, poslušalce in gledalce ter s tem pomagajo vladi in drugim državnim institucijam pri premagovanju posledic epidemije.

Celotno sporočilo za javnost lahko preberete spodaj:

Vlada Republike Slovenije

Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva ulica 20-25
1000 Ljubljana

Datum: 30. aprila 2020

Zavod Prebudimo Slovenijo

Društvo Slovenski katoliški izobraženci

Zbor za Republiko

Komisija Pravičnost in mir

Podpora vladi Republike Slovenije

Spoštovani gospod predsednik vlade Janez Janša!

Vas osebno, vaše ministre, državne sekretarje in druge uslužbence vlade podpiramo v vaših prizadevanjih za  zajezitev epidemije covida – 19. Delo vlade presojamo po teži nalog, ki so vam zaupane, po uspehih, ki jih dosegate in po napakah, ki so pri vsakem delu neizogibne. Razmerje teh dejavnikov je močno v prid vaše vlade. Nihče ne ve, kako se bo pandemija covida – 19 odvijala v prihodnosti. Ali se bo umirila ali stopnjevala v še hujšo obliko.  Zato zavračamo poskuse nekaterih predstavnikov opozicijskih strank, ki vas skušajo s proceduralnimi  postopki ovirati pri delu, vam jemati dragoceni čas in motiti pri nujno potrebni zbranosti za izvajanje te izredno težke naloge. 

Obsojamo grožnje uličnih progresivcev s ponovnim izbruhom »ljudske jeze«, netenjem nezadovoljstva med prebivalstvom, podtikanjem lažnivih novic, napihovanjem napak vlade ali njej podrejenih služb in drugih zlorab demokratičnega sistema. Neodgovorno in hujskaško delovanje omenjenih skupin in dela opozicijskih poslancev povečuje družbeno napetost in slabi obrambni sistem države in družbe. Zato nagovarjamo vse medije, da pomirjujoče in spodbudno nagovarjajo svoje bralce, poslušalce in gledalce in s tem pomagajo vladi ter drugim državnim institucijam pri premagovanju grozečih posledic pandemije.

Za pobudnike podpore

Jože Mlakar, predsednik gibanja Prebudimo Slovenijo

C.R.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine