5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Žan Mahnič: Bo prva srednja bataljonska bojna skupina res vzpostavljena do 2023, kot je obljubljeno?

Kako bo, glede na kadrovske težave Slovenske vojske, potekalo popolnjevanje enot za prvo srednjo bataljonsko bojno skupino, ki naj bi bila vzpostavljena do leta 2023?

Poslanec Žan Mahnič je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z vzpostavitvijo srednje bataljonske bojne skupine. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Leta 2023 mora imeti Republika Slovenija vzpostavljeno prvo srednjo bataljonsko bojno skupino (SBBSk). Tako smo se zavezali sami sebi in tudi našim zaveznikom v zvezi Nato. Ker bi vsaka resna vlada, ki spoštuje zaveze, dane mednarodnem okolju, na tem področju že resno izvajala aktivnosti, da bo do leta 2023 bataljonska bojna skupina dejansko po skoraj 20 letih obljubljanja zvezi Nato in državljanom Republike Slovenije tudi vzpostavljena, me zanima sledeče:

1. Katera vojaška oprema oziroma oborožitveni sistemi, ki jih Slovenska vojska še nima, so potrebni za vzpostavitev SBBSk?

2. Kako bo potekal nakup te opreme in oborožitvenih sistemov do leta 2023 – zanima me časovnica in okvirni znesek za vsak nakup posebej?

3. Kako bo, glede na kadrovske težave Slovenske vojske, potekalo popolnjevanje enot SBBSk?

4. Ali bo SBBSk do leta 2023 sploh vzpostavljena?

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine