9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Zakaj portal Siol brani propadlega Marjana Šarca in Damirja Črnčeca?

Na račun portala Siol.net se v javnosti vse pogosteje pojavljajo ocene, kako ta več kot očitno piše pristransko v korist zgolj ene politične opcije. To je še posebej vidno, odkar se je na mesto direktorja družbe TSmedia, ki ima pod svojim okriljem medij Siol.net, zavihtel prijatelj Šarčevega državnega sekretarja Damirja Črnčeca, Roland Žel. Glede na to, da gre za podjetje v večinski državni lasti, mnogi opozarjajo na utemeljenost očitkov, da se Telekom zlorablja za politično korist. V tem trenutku namreč ni medija, ki bi bil bolj provladni.

 

Zaposlitev Rolanda Žela 1. septembra lani, ki je bil sicer nekdaj zaposlen na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije (MORS), še toliko bolj čudi, glede na to, da za seboj ni imel niti enega delovnega dne v gospodarstvu. Če pa človek ve, da je Žel prijatelj Damirja Črnčeca, mu je jasno, kako je to mogoče. Glede na to, da pa je Črnčec 1. februarja lani poskrbel tudi za imenovanje svoje doktorantke Vide Žurga na mesto članice uprave Telekoma iz kvote LMŠ, tudi to Želu pri imenovanju nedvomno ni škodilo.

Žurgo je bilo mogoče v preteklosti večkrat opaziti na številnih dogodkih stranke SDS, odkar pa je ta doktorirala pri Črnčecu, velja za zvest kader Marjana Šarca. Za LMŠ je nedvomno priročno, da je Žurga pri Telekomu zadolžena za medije, povrhu pa ima sedaj še na vrhu družb TSmedia in Antenna TV SL (izdajateljica televizijskega programa Planet TV) Žela. Celo Finance so glede njegovega imenovanja zapisale, da Telekom Slovenije v izjavi za javnost sploh ni podal utemeljitve za njegovo imenovanje na direktorsko mesto za obdobje štirih let, še posebej v luči dejstva, da ta sploh nima izkušenj z mediji, ampak s področjem obrambe.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine