14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Vodstvo v ptujski bolnišnici revolucionarno budnico označilo za “humanost in človečnost”! Kako pravijo zavračanju bolnikov s COVID-19?

Iz ptujske bolnišnice te dni prihajajo izjave, ob katerih bi človek pomislil, da se delajo norca iz javnosti. Iz bolnišnice, v kateri niso želeli sprejeti okuženih s COVID-19, so vodilni sporočili, da revolucionarne budnice ob 1. maju 2020, ki so jih medicinske sestre pripravile bolnikom na oddelku za intenzivno nego splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča, odobravajo.

Da nekaj hudo smrdi v ptujski bolnišnici, je postalo jasno, ko se je zdravstveno osebje uprlo proti sprejemu okuženih starejših oseb s COVID-19. Slab vtis o bolnišnici so potrdili še s posnetkom s 1. maja, ko so bolnike “razveselili” z revolucionarnimi pesmimi.

Zdaj je prišel še odziv s strani vodstva bolnišnice, ki je dejanju medicinskih sester stopilo v bran. Direktorica SB Ptuj Anica Užmah, šlo naj bi za članico Socialdemokratov, je zapisala, da so medicinske sestre revolucionarno budnico pripravile dializnim bolnikom, ki niso začasno v postelji, “temveč je ta postelja del njihovega težkega zdravstvenega stanja, s katerim se bo večina bolnikov soočala vse življenje”. Zveni, kot da jih je budnica doletela, zato ker ne morejo pobegniti.

So pa zato na spletni strani bolnišnice zapisali naslednje: “Ob nastali situaciji se opravičujemo vsem, ki vas je [revolucionarna budnica] na kakršenkoli način prizadela ali razburila. Obljubljamo vam, da bomo kot doslej, vsem in vsakemu omogočili profesionalno in etično zdravstveno oskrbo ter se vsakemu posebej popolnoma posvetili.”

Druga pesem za okužene s COVID-19
Pozabili so dodati, da to ne velja v primeru, če ste zboleli za COVID-19. Potem vas v njihovi bolnišnici nočejo videti, ker z okuženimi ljudmi ne želijo imeti opravka. So se pa zato v bolnišnici zavezali, da bodo “vsem pacientom, zaposlenim in zainteresiranim stranem zagotovili razlago in odgovore na neljube dogodke.”

Video s kontroverzno budnico je drugače objavilo društvo ledvičnih bolnikov Ptuj, ki pa ga je po kritikah javnosti v nekaj dneh umaknilo. V vodstvu bolnišnice pa so po pisanju vFokusu prepričani, da jih noben pritisk ne more pripraviti, da sankcionirajo medicinske sestre in se “kaznuje humanost in človečnost!”

Če je bujenje bolnikov na dializi z revolucionarnimi pesmimi znak humanosti in človečnosti, kaj je potem zavrnitev sprejema obolelih s COVID-19? Je tudi to zgled humanosti in človečnosti?

Rihard Orel/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine