23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

(VIDEO) LMŠ po novem kratica za Laž Marjana Šarca

In ko smo se mi ukvarjali s tem je Janez Janša 28. februarja smučal v Italiji. To je vsem znano.” je 7. 5. letos za nacionalno televizijo RTV izjavil nekdanji premier Marjan Šarec, zaradi česar je ta dobil poziv odvetnika Matoza, da se mora Janši nemudoma opravičiti. Aktualni premier Janez Janša je pojasnil, da je bila na Twitterju objavljena fotografija narejena že leta 2019, torej kar leto dni poprej, odgovarjala pa naj bi na akcije levičarskih aktivistov, ki so prav v času objave prve Janševe fotografije, v Ljubljani protestirali proti vzpostavljanju nove, demokratično izvoljene vlade. Pri vsem skupaj pa gre samo zato, da Šarec ne sprejme dejstva, da ni bil sposoben pravočasno, ko se je v Sloveniji pričela pandemija koronavirusa, ustrezno ukrepati. Z odlašanjem nakupa ustrezne zaščitne opreme je precej poslabšal tako zdravstveno stanje slovenskih državljanov kot tudi ogrozil njihova življenja. Poleg tega se bo njegovo odlašanje močno poznalo tudi na slovenskem gospodarstvu, o čemer govori tudi nedavno vladno poročilo. Šarcu pa zaradi neukrepanja grozi celo zaporna kazen v višini osmih let. 

 

Vse kaže na to, da želi Marjan Šarec nesposobnost za svoje ravnanje v začetni fazi koronakrize, ko je bil še premier, sedaj prevaliti na aktualnega premierja Janeza Janšo, saj ga obtožuje, da je Janša, ko so se oni ukvarjali z epidemijo “28. februarja smučal v Italiji.” S svojo izjavo je imel Šarec v mislih tvit, ki ga je Janša objavil na spletu skupaj s fotografijo in v katerem je pisalo “Najboljši shod danes.” Janša, je pozneje pojasnil, da fotografija ni nastala letos ampak leto dni poprej: “Izvedel, da naj bi nas nekateri mediji obtoževali, češ da smo letos februarja smučali v Italiji. Ni res. Vse objavljene fotografije so iz leta 2019”, je bil jasen aktualni premier. Prvi tvit pa se je sicer nanašal na tedanje proteste v prestolnici, usmerjene proti nastajajoči tretji vladi Janeza Janše.

Šarčeva obupana izjava je po svoje razumljiva, saj mu po vladnem poročilu, ki ugotavlja njegovo odgovornost za smrt ljudi ter večjo gospodarsko škodo, trda prede. Vlada je poročilo, ki se nanaša na zaščitno opremo za epidemijo covida-19, poslala tudi policiji. Tam so napovedali, da bodo ugotovitve vključili v preiskovanje konkretnih primerov. Aktualna vlada v poročilu sicer med drugim ugotavlja, da ravnanje prejšnjega predsednika vlade Marjana Šarca oziroma opustitev dolžnega ravnanja vsebuje tudi elemente kaznivega dejanja. Na policiji pa so potrdili, da so se s poročilom vlade že seznanili.

Na plano pa že prihajajo podatki, do katerih javnost v preteklosti ni imela dostopa. Ker poročilo najbolj bremeni preteklo vlado z Marjanom Šarcem na čelu in uslužbenca Zavoda za blagovne menjave Ivana Galeta, je padla že prva kazenska ovadba. V njem med drugim lahko preberete, kako je Šarčeva vlada za seboj pustila prazna skladišča zaščitne opreme, podrobno pa je naveden potek dobav zaščitne opreme in ventilatorjev v času nove vlade. Medresorska delovna skupina je med drugim vzpostavila natančen protokol za nabavo zaščitne opreme, poročilo pa razkriva, da je pri dobavah ventilatorjev prihajalo do zaplemb in drugih težav pri dobavi in tako nekatera naročila ostajajo neizpolnjena. MGRT izpostavlja številne nepravilnosti, ki jih je zaznalo pri pogodbah, ki jih je podpisal “žvižgač” Ivan Gale!

Video si lahko ogledate TUKAJ.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine