-1.9 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

(VIDEO) Božo Dimnik o ozadjih druženja s premierjem Janšo: “Že iz spoštovanja se ne bi dogovarjal za posle”

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Te dni določene medije burijo zasebna druženja premierja Janeza Janše. Pojavile so se namreč fotografije, na katerih je v družbi lobista Boža Dimnika in podjetnika Andreja Marčiča, ki je dolga leta posloval z državo. Približno petindvajset. Premier je za Planet povedal, da je golf igral praktično z vsemi  v Sloveniji, ki igrajo golf, in da to nima nobene povezave s posli. Očitno so mediji že pričeli s predvolilnimi diskreditacijami in spini – slike same namreč ne pomenijo prav ničesar.

Lobist Božo Dimnik je za Svet na Kanalu A povedal, da se je s premierjem pogosto srečeval, vendar pa se niti enkrat nista pogovarjala o katerih koli poslih. Poudaril je, da človeku to ne pride niti na pamet, že iz spoštovanja do nekega predstavnika države. “Ti poslušaj, ali bi ti to naredil,” so besede, ki jih Dimnik nikoli ne bi izrekel oziroma jih “ne bi spravil čez usta“, kot se je sam izrazil. Nekateri mediji so se namreč v zadnjem času razpisali o fotografijah, na katerih je Dimnik skupaj s premierjem Janezom Janšo. Zanimivo je, da mediji problematizirajo tudi besede sedanje poslanke SDS Alenke Jeraj, ki je leta 2013 dejala, da smo zaradi takih gospodov Slovenci preplačali avtocestni križ, investicije v zdravstvu in še kaj. Dodala je, da bi lahko povedala tudi kaj o Dimniku, a naj se z njim raje ukvarjajo NPU, policija in tožilstvo. Bi takrat podpredsednica SDS opozarjala na Dimnika, če bi ta resnično sklepal posle z Janšo? Verjetno da ne.

Povedal je še, da na Mavricij hodi že 40 let, vsako leto in da ga tam vsi poznajo. Pravzaprav so ga šele na recepciji golf igrišča obvestili, da je prišel tudi en predsednik vlade. Tako da sta bila s premierjem istočasno na golfu bolj kot ne naključno. Glede fotografij, ki so nastale na barki Andreja Marčiča, pa je povedal, da se je Marčič vedno malo rad pohvalil s plovilom in da so pač naredili tri kroge. Dobro obveščeni viri so nam tudi povedali, da so se vozili predvsem na željo Janševih otrok. Dimnik je še enkrat poudaril, da na teh srečanjih ni bil načrtovan niti podpisan noben posel z državo. Nekateri mediji so namreč poročali tudi o tem, da je hči Dimnika sklenila z državo za več kot 200 milijonov evrov poslov, v času Janševih vlad je prejela tretjino tega zneska.

Dimniku se zdi to poročanje nadvse podlo, zatrdil je, da podpiše in da vse kar ima, če je le en kontakt prinesel njegovi hčeri en evro. “Vse posle je naredila preko javnih razpisov, čisto vse,” je pojasnil. Iz svoje nove knjige pa je pokazal še fotografije, kako se je družil z nekdanjim predsednikom ZDA Billom Clintonom, tako da prijateljevanje z Janšo zanj resnično ni nekaj posebnega. Za RTVS pa je omenil, da se Janša pred leti ni hotel fotografirati z njim, ker ga je vedno imel za človeka Staneta Dolanca. Po poročanju Kanala A, bo Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) preverila, ali je to prijateljevanje dovoljeno. Neverjetno, s čim vse zapravljajo čas.

Zadnje novice

Sorodne vsebine