7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Verjemite, če morete: center za nevladne organizacije s pomočjo davkoplačevalskega in evropskega denarja prireja dobrodelno večerjo, s katero naj bi financirali nevladne organizacije

Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij pripravlja nocoj dobrodelno večerjo v podporo slovenskim nevladnim organizacijam. Osem ljubljanskih restavracij bo brbončice obiskovalcev razvajalo s prav posebnim namenom. Polovico zneska od vsakega menija bodo namreč poklonili osmim nevladnim organizacijam.

 

Kot so sporočili iz centra, v akciji Ta dobra večerja, ki jo vodi in koordinira krovna mreža Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, sodelujejo restavracije Angel, Evergreen, Kavarna Tiskarna, Libanonske meze in drugi užitki, Majmun, Park Žibert, Strelec in Taman Organic. Tisti, ki bodo pravočasno rezervirali svoje mesto na www.vecerja.si, bodo ob uživanju v vrhunski hrani hkrati pomagali Planinski zvezi Slovenije, Tačkam pomagačkam, Zvezi Sožitje, Terri Veri, Zvezi prijateljev mladine Slovenije, Zavodu Vozim, Ekologom brez meja in Petki za nasmeh.

Akcijo podpirajo tudi številne znane osebnosti, med drugim televizijska voditeljica Mojca Mavec, videoustvarjalec in televizijski voditelj Jože Robežnik, televizijski voditelj in model David Urankar, vlogerja Jani Jugovic in Teja Perjet, na družbenih omrežjih bolj znana kot Cool Fotr in Cool Mamacita, planinka Andreja Jakopič, na Instagramu znana kot Mala pošast Mici, Urška Fartelj, ki jo poznamo po kulinaričnem blogu in knjigi 220 stopinj poševno, Roni Kordiš, avtor bloga Had, ter novinarka in blogerka Mateja Delakorda, ki ustvarja Zgodbe na krožniku.

Projekt sofinancirata EU iz Evropskega socialnega sklada in ministrstvo za javno upravo, še poroča STA.

Naj spomnimo, da je direktor omenjenega centra razvpiti Goran Forbici, očitno oboževalec Josipa Broza Tita. Omenjeni Forbici se je lani na bizaren način vpletel v predvolilno kampanjo, v kateri je z vsemi topovi napadel SDS (več o tem TUKAJ). Pismo, ki je bilo razposlano na trideset tisoč naslovov (kaj pa osebni podatki?), je bilo dejansko grožnja vsem, ki bi si upali podpreti SDS na volitvah. V projektu z večerjo pa se pojavlja tudi Roni Kordiš, sicer bloger in propagandist iz Golobičevega kroga, ki se je pojavljal tudi kot eden od akterjev drage, a neučinkovite kampanje za dvig volilne udeležbe na volitvah v evropski parlament.

Zadnje novice

Sorodne vsebine