9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Velik udarec za SD: Celo ruska ambasada v tvitu priznava, da je bila na Dan upora proti okupatorju ustanovljena Protiimperialistična fronta!

Socialni demokrati, pravni nasledniki komunistov, so v teh dneh doživeli hud udarec, še rusko veleposlaništvo je bilo letos toliko pošteno in se ni sprenevedalo glede pomena Protiimperialistične fronte, ki je nastala kot rezultat kolaboracije komunistov z nacionalsocialisti za boj proti Zahodu, preoblikovala pa se je, ko je prišlo do spopada med Nemčijo in Sovjetsko zvezo.

V teh dneh smo priča najljubšemu prazničnemu obdobju levičarjev nasploh in še posebej pripadnikov stranke Socialnih demokratov, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije. Na podlagi potvarjanja zgodovine med drugim 27. aprila obeležujejo Dan upora proti okupatorju, ko naj bi bila ustanovljena Osvobodilna fronta. A kot je na svojem Facebook profilu zapisal poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Branko Grims, je resnica popolnoma drugačna: “V noči na 27. april leta 1941 namreč v Ljubljani niti slučajno ni bila ustanovljena Osvobodilna fronta, kot vedno znova lažejo levičarji, ampak je bila v resnici ustanovljena Protiimperialistična fronta za boj proti Angliji, Franciji in Ameriki.”

Še rusko veleposlaništvo je toliko pošteno in se ne spreneveda glede pomena Protiimperialistične fronte
Socialni demokrati so v svojem razpihovanju laži letos doživeli velik udarec, še na ruskem veleposlaništvu v Sloveniji so bili v svojem voščilu toliko pošteni, da se niso sprenevedali: “V Sloveniji se danes obeleži #DanOdporaProtiOkupatorju. #27aprila 1941 je bila v Ljubljani ustanovljena Protiimperialistična fronta, ki se je po nemškem napadu na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941 preimenovala v Osvobodilno fronto slovenskega naroda.”

Protiimperialistična fronta se je torej preoblikovala šele, ko je prišlo do spopada med Nemčijo in Sovjetsko zvezo. Nacisti so se sicer svoje okrutnosti v taboriščih učili prav od Josifa Stalina, ki je svoje zločinske metode izpopolnil v gulagih.

Pri 27. aprilu gre za mit, ki ne vzdrži zgodovinske presoje
Da gre pri 27. aprilu za mit, ki ne vzdrži zgodovinske presoje, je potrdil tudi nekdanji poslanec Demosa in krščanski socialist Andrej Magajna. Ob tem gre navesti, da so bili krščanski socialisti del koalicije OF. Prav on je, kot smo na Nova24TV že poročali, pred štirimi leti, ob 75-obletnici OF, glede svoje neudeležbe na proslavi dejal: “Ravno zato ne bom prišel. To je protest proti govorcem, ki bodo omenjali ime krščanskih socialistov po interpretaciji zmagovalcev in jih bodo, tako kot včeraj, zlorabili tudi danes.”

Rok Krajnc/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine