22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Večer je padel v kremplje rdečih prekmurskih kapitalistov, za katere mora delati tudi šef SD Dejan Židan! Kolesarji se borijo za denar

Da državljani komaj pridemo skozi mesec, ko je problem preživeti, plačati položnice, so krivi preplačani posli hobotnic podjetij v lasti ljudi, ki obvladujejo vso državo. Med te zagotovo sodi naveza Polanič, Židan, Hakl – HOBOTNICA POMGRAD!

 

Kolesarji se ne borijo za demokracijo, ampak denar! Mnogo denarja! Naslednja organizacija, ki jo razkrivamo je časopisna hiša Večer, ki je po podatkih Erarja celo izbrisana iz registra.

Lastništvo Večer obvladuje Uroš Hakl, nečak prekmurskega tajkuna Stanka Polaniča, ki je lastnik mreže podjetij pod streho GP Pomgrad in agroživilskega holdinga Panvita. Družini Polanič in Hakl sta del zelo razvejane prekmurske tajkunske hobotnice, ki je s svojimi lovkami vse do padca vlade Marjana Šarca segala v sam državni vrh. Sicer pa so podatki ERAR-ja dovolj zgovorni.

O Urošu Haklu slovenska javnost zve leta 2011, ko je bila sprožena kazenska preiskava v povezavi z razvojnim zakonom o Pomurju, preko katerega je Andrej Horvat SD, takratni pooblaščenec predsednika vlade Boruta Pahorja, prijel se ga je tudi nadimek “gubernator Prekmurja,” povsem klientelistično razdelil kar velik del od 272 milijonov evrov, koliko je bilo namenjeno za razvojno pomoč propadkemu pomurskemu gospodarstvu. Sodna preiskava leta 2015 je zajela sedem oseb, ujetih s prsti v marmeladi in sicer Andreja Horvata, Uroša Hakla, solastnika agencije Pristop Andreja Drapala, direktorja podjetja Oikosa Jurija Kobala, direktorja socialnega podjetja Pribinovina Gorana Miloševića in nekdanjega namestnika direktorja vladne službe za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Igorja Strmšnika, osumljenih, da so se okoristuli z dobrim milijinom evrov davkoplačevalskega denarja.

Nadaljevanje preberite na POVEZAVI.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine