-2.6 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

Vabilo na ogled filma Varšava: razdeljeno mesto

Piše: C. R.

27. januarja vsako leto obeležujemo obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz leta 1945. Svetovni dan spomina na žrtve holokavsta je na svojem zasedanju 1. novembra 2005 razglasila Generalna skupščina Združenih narodov kot vsakoletni mednarodni dan spomina na žrtve nacističnega holokavsta.

Ob tej priložnosti Veleposlaništvo Republike Poljske, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Mini teater in Judovski kulturni center v petek, 27. januarja 2022, ob 11.00 vabijo na Križevniško 1 v Ljubljani na ogled filma Varšava: razdeljeno mesto (z angleškimi podnapisi), ki pripoveduje zgodbo o nastanku varšavskega geta, pogled na njegovo nastajanje z obeh strani zidu in dediščino geta v sodobni Varšavi. Na novo osvetljuje tragično obdobje razdeljenosti, uničenja in množičnih pobojev. V filmu so prikazani do sedaj neznani amaterski posnetki na 8-mm filmskem traku in pričevanja preživelih.

Pred filmom (71’) vas bodo nagovorili:

Krzysztof Olendzki, veleposlanik Republike Poljske v Sloveniji,

Jerneja Jug Jerše, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji,

Robert Waltl, umetniški vodja Mini teatra in direktor ljubljanskega Judovskega kulturnega centra, ki bo dogodek tudi moderiral. Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

Prisrčno vabljeni! Dogodek bo trajal do prb. 12.30.

Število sedežev je omejeno, zato vas prosimo, da nam svojo prisotnost čimprej potrdite na elektronski naslov [email protected] ali telefonsko številko 041-314-414.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine