2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Tedniku Mladina in tranzicijskim omrežjem se sesuva svet; naslovnice povedo vse!

Ko je cilj satire pod pasom, to ni več satira, temveč navaden pamflet,” se na neokusno in skrajno žaljivo naslovnico Mladine odzval Zdravko Počivalšek. V Mladini so ga prikazali kot nacista oblečena v dres slovenske košarkarske reprezentance, ki salutira Janezu Janši, ta pa ga brca v koleno. Mladina je imela v preteklosti veliko sumljivih lastnikov. Od udbovske zamejske družbe KB 1909 vse do aktualnih lastnikov, ki jih predstavlja luksemburški sklad York.


V radikalno levi reviji Mladina zelo radi pišejo o socialnih vrednotah, pravičnosti in enakopravnosti. Vendar je njihova resnica popolnoma drugačna. V preteklosti je bil njihov bivši lastnik KB 1909 ustanovitelj podjetja Mark Medical, podjetje za nabavo preplačanih žilnih opornic v slovenskih bolnišnicah in zdravstvenih domovih. Denar podjetja pa se je stekal tudi v Mladino. Revija Mladina se je od revije, ki je v osemdesetih letih pripomogla k slovenski osamosvojitvi postala navadni skrajni levičarki pamflet za kritiziranje lika in dela Janeza Janše in vsega, kar bi ogrozilo tranzicijske monopole.

V najnovejši številki so v Mladini aktivirali vse svoje najbolj zveste radikalno leve slovenske “mislece” -čeprav gre v resnici za nestrpneže. Strašenje pred morebitno tretjo Janševo vlado so v svojih kolumnah in svoj strah pred “janšizmom” sejali Svetlana Slapšak, Samo Uhan, Vlado Miheljak, Milan Brglez, Božo Repe, Jože Vogrinec, Marcel Štefančič jr. in Jonas Sonnenschein. V izbrani družbi manjka samo še Svetlana Makarovič.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine